Consiliul Judetean Salaj a aprobat sumele destinate sportului de performanta în sezonul 2018 – 2019

Consiliul Judetean Salaj a aprobat sumele destinate sportului de performanta în sezonul 2018 – 2019

Institutia condusa de Tiberiu Marc va aloca pentru viitorul sezon suma de 2,67 milioane de lei

rn

În general, sportul de performanta de la noi din tara este dependent de sustinere autoritatilor locale si judetene. Acest lucru se întâmpla si în Salaj, unde cele doua “branduri” Volei Municipal Zalau si HC Zalau sunt finantate cu 90% de autoritati.
Daca Primaria si Consiliul Local acorda sprijin pentru echipa de volei, de ani buni, Consiliul Judetean Salaj este alaturi de handbal. Cele doua institutii aloca bani si pentru ale ramuri sportive, în baza unor proiecte de finantare. Chiar daca înca nu s-a terminat sezonul competitional 2018 – 2019, Consiliul Judetean si-a facut calculele si a aprobat suma care va fi destinata sportului de performanta în stagiunea urmatoare. Astfel, cluburile sportive vor putea beneficia de 2,67 milioane de lei, care a fost defalcata pe ani bugetari, 1.22 milioane de lei în 2018, iar 1,45 milioane de lei în 2019.
O mare parte din aceasta suma va ajunge la HC Zalau, care si în stagiunea trecuta a beneficiat de 2,69 milioane de lei de la Consiliul Judetean Salaj.
În sezonul competitional 2017 – 2018, institutia condusa de Tiberiu Marc a alocat pentru sportul de performanta 2,85 milioane de lei. Daca 2,69 milioane de lei au ajuns la HC Zalau, de câte 50.000 de lei au beneficiat cei de la CS Atletic si Volei Club Zalau. Pentru FC Zalau era pregatita suma de 60.000 de lei, însa din pacate, în vara anului trecut, gruparea condusa de Ioan Morar s-a desfiintat.

rn

Articol realizat in parteneriat cu Sportul Salajean

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *