septembrie 23, 2023

Consiliul Județean promite investiții majore în Sănătate și Infrastructură rutieră

3

Consiliul Județean Sălaj își propune pentru 2021 un buget de 293,4 milioane de lei, cu 80 milioane de lei mai mare decât în 2020 (+37,9 la sută) și cu 61 milioane peste cel din 2019 (+26,3 la sută). Reprezentanții administrației județene spun că mai mult de jumătate din bugetul consolidat se va îndrepta către investiții. Mai exact, pentru secțiunea de funcționare se alocă 136,5 milioane de lei, față de 115,2 milioane de lei în 2020 (+18,5 la sută), iar pentru cea de dezvoltare, 156,9 milioane de lei, în creștere cu 60 la sută față de 2020, când acest capitol a beneficiat de 97,5 milioane de lei.

Proiectul de buget pentru anul 2021 va fi supus votului consilierilor județeni în cadrul ședinței extraordinare ce va avea loc vineri, 9 aprilie.

Aproape 85 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor din Sălaj

Pe lista de priorități a administrației județene au fost incluse, spun reprezentanții instituției, investițiile în infrastructura rutieră, în domeniul sănătății și al asistenței sociale. Pentru modernizarea și reabilitarea rețelei de drumuri județene sunt prevăzute 84,9 milioane de lei (față de 56 milioane de lei în 2020), alocările bugetare pentru sănătate ating 30 milioane de lei (față de 12 milioane în 2020), în timp ce asistența socială beneficiază de 14,1 milioane de lei (față de 5,1 milioane de lei în 2020). Proiectele de investiții au ca sursă de finanțare fondurile europene, bugetul național, veniturile proprii, dar și excedentul bugetar pe anul trecut.

În ultimii ani, la partea de cheltuieli de dezvoltare, nivelul atins nu a fost unul mulțumitor. În 2021, însă, am stabilit obiective clare pentru a îmbunătăți condițiile de trai ale sălăjenilor și vom depune toate eforturile pentru a realiza cât mai mult din ce ne-am propus. Anul acesta, dezvoltarea primează. Mă refer, aici, la reabilitarea și modernizarea rețelei de drumuri județene, la îmbunătățirea calității și accesibilității serviciilor medicale pentru pacienți, dar și la investițiile în amenajarea caselor de tip familial, care să asigure bunăstarea copiilor din sistemul de protecție socială. În an de pandemie alocăm sume consistente către investiții majore la Spitalului Județean de Urgență Zalău, pentru a dezvolta un sistem de sănătate solid și eficient. De asemenea, am analizat cu atenție toate cheltuielile care țin de instituțiile subordonate și vă asigur că nu facem risipă în ceea ce privește banul public”,  spune președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Bugetul propus pentru 2021 este unul realist. La secțiunea de dezvoltare am ținut cont de toate contractele de execuție pe care le avem în derulare, dar și de previziunile pe acest segment. În întreg județul în acest an se va lucra pe nu mai puțin de 14 șantiere”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj, Szilágyi Róbert István.

Parc industrial în Sălaj

O altă investiție importantă anunțată de Consiliul Județean se referă la realizarea studiului de oportunitate pentru construirea unui parc industrial în județul Sălaj, în acest sens fiind alocați 150.000 de lei. 

“Îmi doresc să înființăm o astfel de platformă de dezvoltare a producției și serviciilor, prin care să atragem investitori autohtoni și străini și să facilităm crearea de noi locuri de muncă durabile pentru sălăjeni. Crearea unui parc industrial este una dintre prioritățile mandatului meu, un demers care va dezvolta Sălajul și îl va transforma într-un județ competitiv în Regiunea Nord-Vest”, spune Dinu Iancu-Sălăjanu.

3 thoughts on “Consiliul Județean promite investiții majore în Sănătate și Infrastructură rutieră

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut