septembrie 21, 2023

Consiliul Județean face inventarul problemelor de infrastructură din Sălaj

0

Consiliul Județean Sălaj anunță că a demarat un amplu proces de inventariere și monitorizare a problemelor de infrastructură rutieră de pe drumurile județene.

”Am efectuat o vizită în teren, în zona Ileanda – Poiana Blenchii – Gâlgău, pentru a identifica, împreună cu specialiștii din Consiliul Județean și autoritățile locale, soluții la problemele de infrastructură rutieră. Ne dorim ca la nivelul județului să existe o monitorizare săptămânală și un plan anual pentru efectuarea lucrărilor de întreținere, modernizare sau reabilitare a drumurilor județene. Investițiile în infrastructura rutieră înseamnă creșterea potențialului economic al comunelor și bunăstarea locuitorilor”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

În urma vizitei în teren s-a stabilit că, pentru drumul județean DJ109F Gâlgău – Poiana Blenchii – limită județul Maramureș, vor fi contractate servicii de proiectare și execuție a rigolelor carosabile și accese la proprietăți în interiorul localităților, iar în extravilan șanțuri betonate necesare scurgerii apelor.

Pe drumul județean DJ110C, podul de pe raza localității Ileanda, km 0+430, este într-o stare avansată de degradare, existând oricând riscul producerii de accidente.

”Pentru acest pod avem deja soluția tehnică și vom demara execuția în regim de urgență a lucrărilor de consolidare. De asemenea, vom solicita finanțarea lucrărilor prin Compania Națională de Investiții, fiind o situație de urgență”, a completat președintele Consiliului Județean Sălaj.

În ceea ce privește reabilitarea DJ109F Fodora – intersecție DN1C, lucrări care vor demara în curând, a fost discutat proiectul tehnic împreună cu reprezentanții primăriei Gâlgău și s-a ajuns la concluzia că trebuie modificată dimensiunea podețelor pentru a asigura scurgerea apelor, spun reprezentanții instituției. Consiliul Județean Sălaj va lansa procedura de achiziție a lucrărilor de reabilitare integrală a drumului județean DJ109E limită județul Cluj – Fodora – Rus – Buzaș – Lozna – DN1H (pod Ciocmani), finanțare europeană prin Programul Operațional Regional, și a emis ordinul de începere a serviciilor de proiectare necesare reabilitării drumului județean DJ109R Chendrea – Gălpâia – Romita. Termenul de predare a proiectului tehnic este de 3 luni, urmând ca apoi să fie demarată și execuția lucrărilor de reabilitare/modernizare.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut