septembrie 24, 2022

Consiliul Județean dă aproape 3,5 milioane de lei echipelor de handbal și volei

Consiliul Județean alocă alocă aproape 3,5 milioane lei pentru finanţarea programelor sportive ale cluburilor sportive de drept privat din Sălaj, pentru anul competițional 2022-2023. Pentru anul în curs, cea mai mare sumă, în cuantum de 1.700.000 lei, o va primi Handbal Club Zalău, în timp ce ACS Academia de Volei Marius Lazăr va beneficia de 35.000 lei în anul 2022.

Potrivit administrației județene, pentru anul bugetar 2023, sumele în cuantum de 1.735.000 lei, din care 1.700.000 lei pentru Handbal Club Zalău, respectiv 35.000 lei pentru ACS Academia de Volei Marius Lazăr, vor fi cuprinse în bugetul pe anul viitor.

Prin Hotărârea Consiliului Județean nr. 59 din 31 mai 2019, s-a aprobat regulamentul pentru finanţarea programelor sportive ale cluburilor sportive de drept privat înfiinţate pe raza unităţii administrativ-teritoriale, constituite ca persoane juridice fără scop patrimonial, deţinătoare ale certificatului de identitate sportivă.
Potrivit prevederilor regulamentului pentru repartizarea sumelor destinate finanţării activităţilor de performanţă a structurilor sportive locale repartizarea sumelor se realizează pe baza procesului verbal de verificare a îndeplinirii condiţiilor solicitate, întocmit de Comisia de specialitate a Consiliului Judeţean Sălaj pentru învăţământ, sănătate, protecţie socială, cultură, sport şi tineret.
Totodată, prin Hotărârea Consiliului Județean privind aprobarea bugetului propriu al judeţului şi al instituţiilor şi serviciilor publice subordonate Consiliului judeţean, pe anul2022, s-a alocat suma de 3.600.000 lei la capitolul „Sume destinate finanţării programelor sportive realizate de structurile sportive de drept privat” privind finanțarea parțială a anilor sportivi competiționali 2021/2022 și 2022/2023.

Din cinci solicitări depuse, au fost aprobate doar două

Solicitări de finanțare au depus cinci structuri sportive locale. E vorba despre Handbal Club Zalău, ACS Academia de Volei Marius Lazăr, Asociația Handbal Club VM Zalău, Handbal Club Sportiv Dinamic Zalău și ACS Dani San Zalău.

În urma verificării documentelor depuse de către cele cinci structuri sportive locale, cu privire la îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate pentru repartizarea sumelor destinate finanţării activităţilor de performanţă a structurilor sportive locale, s-a constatat că două structuri sportive locale îndeplinesc condițiile solicitate.

Astfel, Comisia de specialitate propune repartizarea sumei de 3.470.000 lei către Handbal Club Zalău și ACS Academia de Volei Marius Lazăr. Mai exact, 3.400.000 lei se alocă Asociaţiei Handbal Club Zalău, din care 1.700.000 lei în anul 2022, iar 70.000 lei, din care 35.000 în anul curent, sunt alocați pentru ACS Academia de Volei Marius Lazăr.

Proiectul de hotărâre privind repartizarea acestor sume se va afla joi, 30 iunie, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Sălaj.

1 thought on “Consiliul Județean dă aproape 3,5 milioane de lei echipelor de handbal și volei

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.