Consiliul Județean asigură transportul la sărbătoarea de la Guruslău

0

Ediția din acest an a sărbătorii tradiționale de la Guruslău va avea loc duminică, 7 august. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Sălaj, în parteneriat cu Instituția Prefectului, Primăria Hereclean și Centrul de Cultură și Artă, pentru a omagia victoria lui Mihai Viteazul în lupta împotriva armatelor conduse de Sigismund Bathory, la 3 august 1601.

Toate activitățile organizate în cadrul evenimentului Guruslău 2022 se vor desfășura pe Dealul Guruslăului, în vecinătatea monumentului închinat voievodului Mihai Viteazul.

Accesul participanților se face de pe E81 (Zalău – Satu Mare), de la intersecția Drumului European cu Drumul Județean 110A, spre Coșeiu (Guruslău).

Cu autoturismele personale se poate merge până la baza dealului, în parcarea special amenajată și semnalizată. Urcarea la monument se va face pe jos, iar pentru persoanele vârstnice, cu două microbuze.

Consiliul Județean Sălaj pune la dispoziție două autobuze, cu plecare din fața Gării Zalău, la orele 16.00 și 17.30. Acestea vor circula pe traseul Gara Zalău – centrul localității Hereclean (lângă plăcintărie) – Guruslău. Întoarcerea va fi asigurată tot cu cele două autobuze, care vor porni de la baza dealului în jurul orei 21.30.

E important de știut că pe drumul care duce din E81 direct spre monument (DC 7A), nu se poate circula cu autovehiculele pe podul de lemn peste Valea Zalăului. Accesul este permis doar pietonilor.

Polițiștii rutieri vor dirija circulația în zonă și vă vor îndruma, la nevoie.

Spectacol aviatic, program artistic și artificii

Evenimentul va debuta duminică, la ora 17.00, cu un ceremonial militar. Participanții la sărbătoarea Guruslăului vor fi salutați de forțele aeriene de la Turda, care vor survola cerul sălăjean cu avioane și elicoptere. De asemenea, ISU ”Porolissum” Sălaj va prezenta baza lor de intervenție, la fel și Inspectoratul Județean de Jandarmi și Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj.

La ora 18.00 va începe programul artistic multicultural, cu specific românesc și maghiar. Vor urca pe scenă Ansamblul artistic profesionist Porolissum, Ansamblul Berekenye Cehu Silvaniei, Ansamblul folcloric Meseșul.

Invitatul special al sărbătorii este îndrăgita interpretă de muzică populară Sava Negrean Brudașcu.

La ora 21.00, cei prezenți se vor putea bucura de focul de artificii pregătit de organizatori.

La eveniment vor exista și puncte gastronomice, iar A.D.I Țara Silvaniei, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău și Crucea Roșie vor avea standuri de prezentare.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut