octombrie 5, 2022

Consiliul Judetean are ocazia sa finanteze cu 100.000 de lei reabilitarea Casei Memoriale Iuliu Maniu de la Badacin

Parintele Cristian Borz, custodele Casei Maniu din Badacin, aflata într-un proces de reabilitare din anul 2015, în urma campaniei publice „Salvati istoria nationala, salvati Casa lui Iuliu Maniu!”, a depus în 18 iunie o noua cerere de finantare catre Consiliul Judetean Salaj, în vederea finalizarii lucrarilor de reabilitare în Anul Centenar. Dosarul – cererea de finantare are aproximativ 160 de pagini, iar suma solicitata este de 100.000 lei. 

rn

Conform celor afirmate de parintele Cristian Borz, „aceasta cerere a fost depusa în cadrul programului „Protectia monumentelor istorice – grupa B, de pe raza administrativ – teritoriala a judetului Salaj, aflate în proprietatea privata a persoanelor fizice sau juridice de drept privat”, bugetul total al acestui program, finantat de catre Consiliul Judetean Salaj, este în valoare de 300.000 lei.
Parintele Borz afirma ca „lucrarile la reabilitarea Casei Memoriale „Iuliu Maniu din Badacin” continua si în aceasta perioada, cu bani din donatii, pe partea de interior. Acum se lucreaza la montarea scândurii pe tavan, dupa ce toate scândurile si grinzile au fost vopsite si lacuite”.
Majoritatea PSD – UDMR din Consiliul Judetean Salaj a refuzat in octombrie anul trecut pentru a sasea oara în mai putin de un an si jumatate sa sprijine reabilitarea Casei Iuliu Maniu. Proiectul de hotarare initiat de consilierii judeteni PNL prevedea acordarea sumei de 100.000 de lei parohiei Greco-catolice din Badacin pentru reabilitarea monumentului istoric Casa Memoriala "Iuliu Maniu" din Badacin. Proiectul conslierilor PNL a primit aviz nefavorabil din partea comisiei de specialitate din Consiliul judetean care a analizat oportunitatea si legalitatea proiectului.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.