Consiliul Județean Sălaj și Curtea de Conturi Sălaj se judecă după ce aceasta din urmă s-a legat de mai multe plăți efectuate de instituția condusă de Tiberiu Marc.


Tribunalului Sălaj s-a pronunțat ieri, 28 decembrie, în dosarul în care Consiliul Județean Sălaj a reclamat Curtea de Conturi Sălaj în încercarea de a scăpa de anumite plăți. După șapte înfățișări în dosar, magistrații au decis că fiecare dintre părți are dreptatea ei și au admis numai în parte cererile Consiliului Județean Sălaj.
Redăm mai jos minuta deciziei Tribunalului Sălaj.
“Admite în parte cererea formulată de reclamantul Județul Sălaj prin președinte Consiliu Județean, în contradictoriu cu Camera de Conturi Sălaj, având ca obiect anularea deciziei nr. 12/23.07.2014 si în consecintă: – anulează pct. I.2.4 din decizia nr. 12/23.07.2014 în parte în sensul diminuării sumei de 53.063 lei cu 8.490 lei si a dobânzilor penalizatoare în cuantum de 3.609 lei cu 577,43 lei; – anulează pct. I.2.5 din decizia nr. 12/23.07.2014; – anulează pct. I.1.b si I.2.8 din decizia nr. 12/23.07.2014 în ceea ce priveste cuantumul indemnizatiei si desemnarea d-lui C. I. ca membru în ATOP în calitate de reprezentant al comunitatii; – anulează pct. I.2.10 din decizia nr. 12/23.07.2014, cu privire la măsurile stabilite la incidenta normativului privind întreținerea și repararea drumurilor publice, indicativ AND 554 – 2002 elaborate de Serviciul Tehnic – Administratia Natională a Drumurilor; reclamantul urmând a se conforma celor dispuse la pct. 16 din decizia mentionată – respectiv atragerea răspunderii constructorului în conditiile art. 13.12 din contract în situatia constatării unor vicii ascunse; – anulează pct. I.2.11 din decizia nr. 12/23.07.2014, cu privire la măsurile stabilite la incidenta normativului privind întreținerea și repararea drumurilor publice, indicativ AND 554 – 2002 elaborate de Serviciul Tehnic – Administratia Natională a Drumurilor. Respinge restul pretentiilor ca neîntemeiate. Cu drept de recurs la Curtea de Apel Cluj în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Sălaj. Pronuntată în sedintă publică, azi 28.12.2015. Document: Hotărâre 2363/2015 28.12.2015”.
Consiliul Județean nu vrea să detalieze
Am cerut ieri în scris punctul de vedere al Consiliului Județean printr-o adresă către Sebastian Olaru, purtătorul de cuvânt al instituției. stop_coloana Nu am primit încă răspuns, iar încercarea noastră de a-l contacta telefonic pe Tiberiu Marc, președintele Consiliului Județean, nu a avut succes. Ne-a răspuns în schimb vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj Valeriu Crișan, dar nu am obținut prea multe detalii. De la Valeriu Crișan am aflat că este vorba de interpretări diferite ale legilor. “Atât Consiliul Județean, cât și Inspectoratul Teritorial pentru Construcții au interpretat într-un mod legea, dar Curtea de Conturi a interpretat legea diferit, de aceea s-a ajuns în această situație. Mai multe nu pot să vă spun decât după ce vom analiza ce s-a petrecut astăzi (n.r. – 28 decembrie) la Tribunalul Sălaj”, ne-a spus vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj.
Consiliul Județean Sălaj se judecă și cu Inspectoratul de Poliție Județean
Consiliul Județean contestă în instanță și legalitatea unui proces verbal întocmit de polițiștii din Ileanda, care au amendat instituția condusă de Tiberiu Marc cu 2.205 lei. Consiliul Județean Sălaj a dat în judecată în luna august Inspectoratul Județean de Poliție Sălaj. Pe rolul Judecătoriei Jibou se află dosarul 910/1752/2015, în care Consiliul Județean Sălaj îi acuză pe polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sălaj că au întocmit “un proces verbal de contravenție care prezintă dubii asupra întocmirii sale în condiții de legalitate”, după cum se arată într-un comunicat remis de Laura Opriș, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Sălaj. Consiliul Județean a fost secretos și nu a oferit alte detalii despre caz. Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj ne oferă în schimb toate datele despre dosar. ”Polițiștii din Ileanda au amendat în luna iulie cu suma de 2.205 lei pe persoana juridică Consiliul Județean Sălaj pentru că nu a asigurat starea de viabilitatea a părții carosabile potrivit standardelor (n.r. – este vorba de Drumul Județean 110 C) și totodată repre-zentanții Consiliului Județean Sălaj nu au înde-părtat obstacolele de pe partea carosabilă. Consiliul Județean a contestat amenda aplicată de polițieÎ, ne-a spus Maria Cristea, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj.