Consiliul Județean Sălaj se judecă cu Inspectoratul Județean de Poliție

Instituția condusă de Tiberiu Marc contestă o amendă de 2.205 lei aplicată de polițiștii din Ileanda


Magistrații Judecătoriei Jibou au decis ieri ca “spectacolul” în justiție dintre Consiliul Județean și Inspectoratul Județean de Poliție Sălaj să continue. 

Ieri, în cea de-a treia înfățișare în proces, instanța a hotărât că dosarul trebuie să apară pe rol, nu doar în cameră preliminară. Astfel, începe judecata dintre Consiliul Județean Sălaj și Poliția Sălaj. Primul termen a fost alocat pentru data de 14 ianuarie 2016. Cert este că cele două instituții care ar trebui să conlucreze pentru binele cetățenilor Sălajului se ceartă pentru o amendă de 2.200 de lei.
Consiliul Județean contestă legalitatea unui proces verbal întocmit de polițiștii din Ileanda, care au amendat instituția condusă de Tiberiu Marc cu 2.205 lei. Consiliul Județean Sălaj a dat în judecată Inspectoratul Județean de Poliție Sălaj. Pe rolul Judecătoriei Jibou a fost înregistrat dosarul 910/1752/2015, în care Consiliul Județean Sălaj îi acuză pe polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sălaj că au întocmit “un proces verbal de contravenție care prezintă dubii asupra întocmirii sale în condiții de legalitate”, după cum se arată într-un comunicat remis la începutul procesului de Laura Opriș, numită pe o perioadă determinată purtător de cuvânt al Consiliului Județean Sălaj.
Consiliul Județean a fost secretos și nu a oferit detalii despre caz. Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj ne oferă în schimb toate datele despre dosar. “Dosarul are ca obiect contestarea unei sancțiuni contravenționale pe care stop_coloana polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ileanda au aplicat-o Consiliului Județean. În fapt, polițiștii din Ileanda au amendat în luna iulie cu suma de 2.205 lei pe persoana juridică Consiliul Județean Sălaj pentru că nu a asigurat starea de viabilitatea a părții carosabile potrivit standardelor (n.r. – este vorba de Drumul Județean 110 C) și totodată reprezentanții Consiliului Județean Sălaj nu au îndepărtat obstacolele de pe partea carosabilă. Consiliul Județean a contestat amenda aplicată de poliție”, ne-a spus la începutul procesului Maria Cristea, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj.Comunicatul remis redacției noastre de Consiliul Județean l-am înțeles numai în contextul informațiilor oferite de IPJ și îl redăm așa cu ne-a fost transmis. “Motivul pentru care Consiliul Județean Sălaj a acționat în instanță Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj este contestarea unui proces-verbal de contravenție care prezintă dubii asupra întocmirii sale în condiții de legalitate. Un astfel de demers își are pe deplin justificare în cuprinsul articolului 13 din Codul de procedură civilă, care garantează dreptul la apărare pentru orice justițiabil, persoană fizică sau juridică”, este comunicatul integral remis de Consiliul Județean Sălaj.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *