decembrie 9, 2022

Consiliul Judeţean şi trei comune concurează in “Ţara lui Andrei” prin Asociaţia Sălaj Plus

În urma publicării în ziarul nostru a unui articol despre proiecte din Sălaj care se regăsesc în programul de responsabilitate socială al OMV Petrom intitulat “Ţara lui Andrei”, menit să încurajeze iniţiativa cu premii în bani, Asociaţia Sălaj Plus ne atrage atenţia că unul din proiecte îi aparţine. Chiar dacă pe site-ul programului apare doar numele Laurei Chirilă. Aceasta ţine să sublinieze că proiectul nu-i aparţine, ci este depus în numele asociaţiei. Si ne roagă să publicăm scrisoarea de mai jos, recunoscând că pe site-ul competiţiei nu se precizează că rolul ei este doar de manager al Sălaj Plus.

Către redacţia Graiul Sălajului

Bună ziua,
În urma publicării articolului din data de 9 decembrie 2015, “Doi tineri sălăjeni se luptă pentru Sălaj în Ţara lui Andrei”, vă mulţumesc pentru interesul acordat proiectului nostru şi vă rog să îmi acordaţi dreptul la replică, pentru o informare corectă a cititorilor dumneavoastră. Am depus în cadrul competiţiei naţionale de proiecte sustenabile “Idei din ţara lui Andrei”, proiectul intitulat “Călăuze sălăjene”, prin care ne propunem să stabilim bazele unui turism verde, în care să implicăm întreaga comunitate locală. Proiectul nu a fost depus în numele meu, ci în numele Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus, asociaţie care are în componenţa sa patru unităţi administrativ teritoriale: judeţul Sălaj şi comunele Bălan, Crasna şi Mirşid.
Pe pagina web a competiţiei, www.itla.taraluiandrei.ro, unde puteţi să votaţi proiectul nostru, nu este publicat întregul text al proiectului depus în care se precizează clar că rolul meu este acela de a manageria pentru şi în numele A.D.I. Sălaj Plus acest proiect.

Vă mulţumesc!
Cu deosebită consideraţie,
Laura Chirilă
Manager A.D.I. Sălaj Plus stop_coloana 

Reiese aşadar că Asociaţia Sălaj Plus, pusă pe picioare de Consiliul Judeţean, s-a înscris în proiectul “Ţara lui Andrei”. Prin demersul Laurei Chirilă, asociaţia vrea să obţină o finanţare între 5.000 şi 15.000 de euro de la OMV Petrom pentru a realiza un proiect de promovare a turismului din Sălaj.
Conform datelor primite de la Sebastian Olaru, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Sălaj, “Consiliul Judeţean este membru fondator al asociaţiei Sălaj Plus alături de alte trei UAT-uri (unităţi administrativ teritoriale) din judeţ. Consiliul Judeţean are desemnat un reprezenant în Adunarea Generală a ADI Sălaj Plus şi trei reprezentanţi în Consiliul Director”. Forurile de conducere ale Sălaj Plus sunt: adunarea generală, consiliul director si comisia de cenzori.
Conform site-ului Ţara lui Andrei, proiectul se adresează oamenilor cu iniţiativă care doresc să schimbe ceva în comunitatea în care trăiesc. “Ţara lui Andrei este un proiect de responsabilitate socială OMV Petrom. De 4 ani, Ţara lui Andrei îi susţine pe cei care ştiu, pot şi vor să-i inspire pe cei de lângă ei. Îi susţine pe toţi cei care vor să îşi construiască singuri viitorul şi să creeze, împreună, o ţară mai bună în fiecare zi”, care pot câştiga un premiul de maxim 15.000 de euro.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *