Consiliul Județean și Primaria Zalau cumpara de 75.000 de lei bomboane pentru colindatori

Primaria a primit ieri 900 de colindatori și spune  ca nu-i important cate dulciuri au primit

Colinda de Craciun la Primaria Zalau “s-a consumat” ieri, în sala Avram Iancu a Primariei din Zalau, unde au venit 910 colindatori, din respect pentru tradiție, pentru a vesti Nașterea Pruncului Iisus.

Potrivit Manuelei Ghiuruțan, purtatorul de cuvânt al primariei, colindatorii au fost elevi ai școlilor din municipiu. Dupa un micro concert de colinde, gazdele, adica edilii urbei de sub Meseș, au platit colindatorii dupa obicei, dar nu cu colacei și mere, ci cu produse cumparate din magazine, cu precadere dulciuri.
Am încercat sa aflam ce suma a cheltuit Primaria Zalau pentru a-i rasplati pe micii colindatori, dar purtatorul de cuvânt al primariei a declarat ca nu știe ce suma s-a cheltuit pentru darurile colindatorilor. “Dar asta nu este chiar așa de important, important este ca copiii au fost încântați de darurile primite”, spune Manuela Ghiuruțan. Am aflat din surse din cadrul Pimariei ca instituția ar fi cheltuit aproximativ 45.000 de lei pentru darurile colindatorilor. Nu vrem sa fim cinici, dar acești bani sunt din bugetul primariei, adica din taxele și impozitele noastre; și dincolo de faptul ca este cel mai important ca copiii sa fie mulțumiți, este important ce au primit ca sa fie mulțumiți; și foarte important este sa și fim transparenți în tot ce facem în spațiul public, din banii noștri, pentru copiii noștri.
Nu se face gaura în cer ca 45.000 de lei au fost alocați pentru bucuria unor copii care au colindat. Iese cam 50 de lei pe pachet, și nu e deloc mult pentru copiii-colindatori; merita și mai mult. Acuma, ca ei vor ramâne cu imaginea lui Capîlnașiu, Bârsan sau Fazakas pe post de Moși Craciuni care le-au oferit daruri, e ok în contextul sarbatorilor. Povestea de Craciun trebuie traita, indiferent daca are conotație și implica iz de populism. Sigur ca odata și odata copiii-colindatori vor ști ca de fapt darurile au fost cumparate și pe banii parinților lor. De aceea întrebam noi purtatorul de cuvânt și vrem sa spunem și altora. Nu ca vrem noi vrajba-n casa, ca doar vin sarbatorile și nu e loc de așa ceva. stop_coloana

Consiliul Județean primește 700 de copii cu colinda și știe cât cheltuie pentru ei

În jur de 700 de colindatori vor primi anul acesta pachete-cadou și de la Consiliul Județean Salaj. Colindatorii sunt elevi ai școlilor și liceelor din municipiu și din centrele de asistența sociala din județ. Potrivit purtatorului de cuvânt al instituției, Sebastian Olaru, pentru darurile colindatorilor a fost alocata suma de 30.000 de lei. Uite ca Olaru știe și spune cât da Consiliul Județean colindatorilor. Poți și face calculul ca un pachet ar veni la vreo 43 de lei. Daca sunt la fel, daca nu… nu se știe cine ce primește.
Colindatorii vor fi primiți dupa un program anume stabilit pe ore și zile în sala Porolissum a Consiliului Județean. De data asta, Moșul îndragit de colindatori va fi președintele Tiberiu Marc. “Cine ți-a dat darul la colindat”, îl vor întreba parinții pe copil. “Moș Marc”, va raspunde acesta cu mândrie și recunoștința.

Prefectul Ionel Ciunt e Moșul sarac

Ce ne facem însa cu Moș-prefectul Ionel Ciunt. El n-a primit bani de la Guvern pentru cadourile colindatorilor. Și, har Domnului, s-au anunțat multe persoane care vor sa colinde Instituția Prefectului. Acum o sa vedem cât ești de generos, Ionele! Pe banii domniei tale! Ca și pe colindatorii de la Prefectura o sa-i întrebe parinții “Cu ce v-a platit colinda Prefectura?” E în încurcatura prefectul. Daca celelalte doua instituții au cheltuit aproape 17.000 de euro pe bomboane și el nu-și permite nimic…

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *