octombrie 5, 2022

Consilierul zalauan Adrian Popan candideaza pentru functia de secretar executiv in structura centrala a PMP

Presedintele PMP Salaj spune ca delegatia cu care va participa la congresul partidului, la Parlament, va fi formata din 40 de persoane

rn

Presedintele PMP Salaj, Adrian Popan, care este si consilier municipal in Zalau, ne-a declarat ca va candida pentru functia de secretar executiv in structura centrala a PMP de la Bucuresti.
Congresul PMP in cadrul caruia va fi aleasa noua conducere a PMP va avea loc sambata, 16 iunie, la Parlament, iar delegatia PMP Salaj va fi formata din 40 de persoane.
PMP a intrat in Parlamentul Romaniei cu 18 deputati si 8 senatori, reusind la alegerile parlamentare din decembrie 2016 sa obtina 5,5 la suta din voturi pentru Camera Deputatilor si 5,9 la suta din voturi pentru Senat.
Scorul obtinut la alegerile parlamentare in Salaj a fost sub 4 la suta, dar sansa PMP a facut ca la redistribuirea computerizata a mandatelor in judetul nostru formatiunea lui Traian Basescu sa obtina doi parlamentari, senatorul Cristian Lungu si deputatul Liviu Balint. Din nefericire pentru PMP Salaj, Liviu Balint a trecut la scurt timp de partea PSD.
PMP a pierdut in total patru deputati, pe Liviu Balint din Salaj, Goga Octavian din Covasna si recent, pe 22 mai, Tabugan Ion a plecat la ALDE, iar pe 29 mai Valeriu Steriu a plecat la PSD.
PMP a pierdut si doi senatori, pe Ion Ganea si Iustin Talpos care au trecut la PSD.
În aceste conditii, grupul PMP de la Senat a fost desfiintat din cauza faptului ca nu mai are suficienti membri. Potrivit regulamentului, un grup senatorial poate fi constituit din cel putin 7 membri, iar PMP a ramas cu 6 senatori.
Cum fuziunea dintre PMP – UNPR nu s-a mai realizat pana in acest moment, iar Adrian Popan spune ca nu se va mai realiza, PMP Salaj a ramas cu 15 consilieri locali, dintre care doi consilieri municipali.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.