ianuarie 29, 2023

Consilierul judeţean Marius Şandru primeşte decizia Tribunalului Sălaj pentru una din acuzaţile de evaziune chiar inaintea campaniei electorale

Tribunalul Sălaj trebuia să se pronunţe ieri în unul din cele trei dosare de evaziune fiscală pe care consilierul judeţean Marius Şandru (PNL) le are pe rolul Tribunalului Sălaj. Magistraţii au amânat însă pronunţarea pentru data de 20 aprilie.
În acest dosar, anchetatorii au estimat că Marius Şandru a adus un prejudiciu de şapte miliarde de lei vechi prin intermediul firmelor Axel Grup şi Consgrup Consulting. Procurorii susţin că Marius Şandru ar fi omis intenţionat să treacă veniturile realizate în cazul firmei Axel Grup şi că ar fi iscălit chitanţe fictive când era director al Consgrup.
Când procurorii au terminat dosarul, Marius Şandru a spus că dosarul este politic şi că are legătură cu candidatura sa pentru postul de consilier judeţean.
Şandru a lansat acuze la adresa preşedintelui Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, şi a povestit despre candidatura lui în cursa pentru alegerile parlamentare din decembrie 2012.
“Puteam să candidez pe Valea Someşului, unde aş fi avut peste 5.700 de voturi (…) Din păcate am fost împins să candidez în Cehu Silvaniei”, a spus Marius Şandru.
În plus, Marius Şandru a menţionat în conmtext animozităţile dintre el şi preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj.

Ultimul dosar de evaziune
Ultimul dosar a lui Marius Şandru a fost terminat de procurori chiar în urmă cu patru luni. Procurorii au reţinut în acest nou dosar că inculpatul Şandru Marius Daniel, în calitate de administrator de fapt al SC Consgrup AMG Consulting SRL, în perioada 12 noiembrie 2007 – 28 noiembrie 2008, a înregistrat în contabilitatea societăţii mai sus menţionate un număr de 162 de facturi fiscale de cheltuieli ce nu au la baza operaţiuni economice reale – facturi fiscale emise de SC Iricond Impex SRL Iaşi, SC Mardum Com Metal Iaşi, SC Sitorex Impex SRL Grajduri Iaşi şi SC Hannes Tour SRL Zalau – sustrăgându-se astfel de la plata către bugetul de stat a sumei de 900.322 lei, compusă din suma de 411.577 lei impozit pe profit şi 488.755 de lei TVA.
În acelaşi dosar mai sunt trimişi în judecata Irimia Deac Constantin şi Coţe Ioan. Primul, în calitate de administrator al SC Iricond Impex SRL Iaşi, l-a ajutat pe Marius Şandru să cauzeze bugetului de stat un prejudiciu de 625.957 de lei prin emiterea de 109 de facturi fiscale de cheltuieli care nu au la bază operaţiuni economice reale în favoarea SC Consgrup stop_coloana AMG Consulting SRL. Inculpatul Coţe Ioan, în calitate de administrator SC Hannes Tour SRL Zalău, l-a ajutat pe Marius Şandru să cauzeze un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 166.215 lei, prin emiterea de 3 facturi fiscale ce nu au la bază operaţiuni economice reale în favoarea SC Consgrup AMG Consulting SRL. Dosarul a fost trimis pentru soluţionare Tribunalului Sălaj.

Alt dosar, altă evaziune
Fostul prim-vice al PPDD Sălaj, Şandru Marius, este trimis în judecată şi într-un alt dosar, cu nr. 138/P/2013. Acuzaţiile aduse de procurori în acest dosar se referă la faptul că, administrator fiind la TCM Construcţii & Instalaţii SRL Târgu Mureş şi la SC Eco Aqua Logistic SRL Cluj Napoca, Şandru a dispus înregistrarea în contabilitatea societăţilor de facturi fiscale având ca obiect utilaje folosite în construcţii şi prestări de servicii în acest domeniu de activitate, facturi în care la rubrica furnizori figurează numele unor firme ale oamenilor de afaceri cunoscuţi lui Şandru. Scopul era acela de a se sustrage de la plata obligaţiunilor fiscale datorate bugetului de stat. Prejudiciul creat este de 955.902 lei, parte din el recuperat.

PNL s-a ales cu un consilier cu treabă multă la tribunal
Şandru Gabriel Marius a ieşit în lume când partidul lui Dan Diaconescu era pe val. S-a înscris în PPDD şi a ajuns după alegerile din 2012 prim-vicepreşedinte al formaţiunii politice amintite, dar şi consilier judeţean alături de Alin Demle. Când PPDD s-a aflat în agonie, om practic, Şandru s-a înscris în PNL, unde este şi acum. De câtava vreme este ros de procese în instanţă precum cucuruzul de şoareci.
Numele lui Marius Şandru a mai fost pomenit la sfârşitul anilor 90 în contextul unor infracţiuni economice, alături de Serghei Gorbunov. Acesta din urmă a fost apoi suspect în cazul dublului asasinat petrecut într-o farmacie din Braşov în 2004. Gorbunov fusese acuzat şi că ar fi păcălit cinci firme prin cecuri false fără acoperire, cu complicitatea lui Marius Şandru.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut