Consilierii zalauani au decis ieri majorarea taxelor si impozitelor

Consilierii zalauani au decis ieri  majorarea taxelor si impozitelor

Consilierii locali zalauani ai PNL au votat ieri impotriva proiectului de hotarare privind majorarea impozitelor si taxelor in oras, incepand cu 1 ianuarie 2019, prin indexarea cu rata inflatiei. Cu toate acestea, proiectul de vot a trecut, cu votul majoritatii consilierilor PSD-UDMR-PN{CD. 

rn

Indexarea darilor cu 1,3 la suta le aduce zalauanilor cresterea impozitelor si a taxelor, dupa ce, pana in anul fiscal 2018, rata inflatiei a fost negativa. Concret, indexarea cu rata inflatiei aduce cresteri la impozit si taxe de pana la 200 de lei, de pilda, pe un hectar de teren.
Viceprimarul Fazakas Nicolae, de profesie economist, ne-a declarat ca Primaria nu se poate opune, pentru ca asa specifica legea, nu este o dorinta a aparatului executiv.
Impozitul pentru o cladire realizata din beton sau caramida va creste urmand sa fie calculat prin adaugarea a 13 lei pe metrul patrat la valoarea constructiei.
Impozitul unui hectar de teren cu constructie situat in zona A din oras este acum intre 6.042 de lei, minim pe hectar, si 15.106 lei, maxim pe hectar. Odata cu indexarea, impozitul minim pe hectar va creste cu 77 de lei, minim, si 196 de lei, maxim.
Si impozitul pe masini se majoreaza. Un autoturism cu capacitatea cilindrica de peste 3.001 centimetri cubi va fi impozitat in plus cu 4 lei, iar un autoturism cu capacitatea intre 2.601 si 3.000 de centimetri cubi va fi impozitat cu doi lei in plus.

rn

Anul trecut s-au adoptat "cotele aditionale"
la taxele si impozitele platite de zalauani

rn

Consilierii locali ai PNL nu s-au opus cu succes nici anul trecut, cand s-a votat adaugarea la impozite a unor cote aditionale. Primaria Zalau ia de anul acesta mai multi bani cetatenilor printr-o suma de "cote aditionale" la impozite si taxe.
“n toamna s-a decis ca impozitului pe masini sa i se aplice o cota aditionala de 5 la suta, cu argumentul de a pastra pentru anul 2018 “sursele de finantare necesare sustinerii cheltuielilor minime obligatorii”.
Si terenurile situate in intravilanul municipiului declarate la alta categorie de folosinta decat cea de constructii au parte de o cota aditionala de 5 la suta.
Nici taxele pentru eliberarea certificatelor de urbanism nu au ramas nemajorate. Si lor li s-a aplicat o cota aditionala de 5 la suta.
Au avut parte de modificari si taxele pentru piata agroalimentara din Dumbrava Nord. O masa in sectorul agricol care se inchiria cu 0,50 lei/mp pe zi, se inchiriaza acum cu 1,2 lei.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *