noiembrie 27, 2022

Consilierii municipali au aprobat crasme pe platoul din fata Prefecturii

Dupa WC-ul public, urmeaza terase
Platoul din fata Prefecturii ar putea deveni, in scurt timp, o veritabila crasma unde “prietenii lui Bachus”, si nu numai, se vor putea intalni la un “pahar de vorba”. Fara a se gandi prea mult la impactul asupra imaginii zonei centrale a municipiului, consilierii locali au aprobat, in sedinta de ieri, inchirierea prin licitatie a doua casute de lemn din Piata 1 Decembrie, pentru transformarea acestor constructii idilice in unitati de alimentatie publica.
Mai mult, edilii le vor permite viitorilor chiriasi sa inchirieze si anumite suprafete de pe platou pentru a amenaja terase. Pretul de pornire al licitatiei va fi de 900 de lei pe luna pentru fiecare casuta iar contractele vor avea o durata de trei ani. In proiectul de hotarare nu se specifica tipul de produse pe care comerciantii vor avea dreptul sa-l vanda, fiind data o denumire generica de “activitati de alimentatie publica”.
Asadar, nimeni nu-i va impiedica pe viitorii chiriasi sa ofere spre vanzare si bauturi alcoolice intr-un loc care misuna de copiii care vin, zilnic la plimbare impreuna cu parintii lor. Decizia consilierilor este cu atat mai ciudata, cu cat in cursul anului trecut administratia locala intentiona sa mute de pe platou acele casute.
33 de comercianti vor pleca din Piata Centrala
In aceeasi sedinta, consilierii locali au aprobat si noile tarife pentru mesele si tarabele din piata agro-alimentara din Dumbrava Nord. Potrivit viceprimarului Daniela Cota, preturile nu vor fi foarte mari pentru ca autoritatile au luat in considerare situatia celor 33 de comercianti din Piata Centrala(din spatele muzeului) care vor trebui sa se mute pana la sfarsitul acestei luni din cauza lucrarilor de reabilitare a cladirii muzeului pentru care s-a eliberat deja autorizatia de constructie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *