noiembrie 27, 2022

Consilierii locali si consilierii judeteni care au migrat politic isi pierd mandatul

Primarii se duc inapoi in partidele din care au migrat


Comisia juridica din Senat a votat marti, intr-o sedinta cu scantei, trei amendamente la legea de respingere a celebrei ordonante de urgenta 55/2014, care a dat liber la traseism politic inaintea alegerilor prezidentiale. Amendamentele prevad ca acei consilieri locali si judeteni care au migrat de la un partid la altul isi pierd mandatul, iar primarii revin la partidul din care au plecat. Aceste amendamente, care apartin PNL, pun in aplicare practic decizia Curtii Constitutionale de anul trecut si care incredinta Parlamentului deciziile de aplicare a acesteia. Acest proiect are nevoie de un vot si de la comisia de administratie, apoi va intra in plenul Senatului, care este camera decizionala.

Traseistii salajeni vizati

La nivelul judetului Salaj, zeci de consilieri locali si consilieri judeteni, dar si patru primari au semnat trecerea la un alt partid în septembrie -octombrie 2014, pe perioada celor 45 de zile cât a fost în vigoare Ordonanta 55.
La PSD Salaj au trecut 16 consilieri locali de la PNL, PDL si PPDD si patru primari. Dintre primari, doi au debarcat din PP-DD, Ioan Eugen Lazar – primarul comunei Buciumi – si Florian Sur – primarul comunei Horoatu Crasnei -, iar doi erau primari ai Aliantei Crestin Liberale (PNL+PDL): de la PDL primarul comunei Lozna, Augustin Sabau, iar de la PNL primarul comunei Creaca, Eugen Terec.
Vechiul PNL Salaj a câstigat doi consilieri locali in Zalau, Ioan Lupa si Otto Haller, veniti de la PP-DD, si a pierdut 13 consilieri locali in judet.
Partidul lui Tariceanu, PLR Salaj, actualmente in ALDE, a atras trei consilieri locali din Consiliul Local stop_coloana Zalau, Rodica Muresan, Raul Dragos, ambii de la PNL, Georgiana Crisan de la PP-DD si un consilier judetean, Danut Marian Crisan, fost PP-DD.
Florian Bonte, primarul comunei Sîg, s-a lepadat de haina politica si a devenit independent.
Urmare a legii migratiei, PDL si-a întarit fortele cu 15 consilieri locali si un consilier judetean, Marius Sandru, de la PP-DD.
Anul acesta, toti consilierii si primarii PDL au devenit primari PNL prin unificarea celor doua partide, iar consilierii PLR si PC sunt acum membri ALDE.

PSD Salaj spune ca si Iohannis are “o problema”

Presedintele executiv al PSD Salaj, deputatul Iuliu Nosa, considera ca si presedintele Iohannis este dezertor, el fiind candidat al Forului Democrat al Germanilor din Romania, iar apoi a trecut la PNL. “E punctul comisiei de vedere, o sa ajunga motivatia lor si la mine; asteptam sa vedem ce va face Senatul, pentru ca este camera decizionala. Sunt curios sa vad ce va face presedintele. Iohannis, dupa cate stiu eu, are o problema, pentru ca a candidat din partea FDGR si a devenit presedintele PNL ulterior. E un lucru interesant ce merita urmarit. Sunt curios daca legea va fi promulgata in forma finala de catre presedinte, care astfel ar avea de pierdut”, spune Iuliu Nosa.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *