septembrie 24, 2023

După articolul apărut în ediția de luni, 1 februarie, a ziarului Graiul Sălajului, intitulat “Război deschis în Consiliul Județean între putere și opoziție”, consilierii județeni de la PSD au solicitat un drept la replică, pentru a explica de ce au votat împotriva unor proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședinței din 28 ianuarie.

Răspunsul social-democraților e intitulat “Gata cu manipularea sălăjenilor de către P.N.L.-U.S.R.-P.L.U.S.-U.D.M.R.” și îl vom reda integral.

“După articolele din presă, prin care se încearcă mușamalizarea abuzurilor strecurate în hotărârile propuse spre aprobare în ședința din 28.01.2021, aducem IAR în atenție problemele, spre a-i ajuta să înțeleagă că PUTEREA înseamnă RESPONSABILITATE, nu batjocură la adresa sălăjenilor. Spunem aceasta deoarece, din păcate pentru sălăjeni, unele proiecte de hotărâre propuse de președintele Consiliului Județean Sălaj și votate de majoritatea P.N.L.-U.S.R.-P.L.U.S.-U.D.M.R, au un substrat ,,neclar’’. Dacă titlurile proiectelor de hotărâre sună bine, iar unele componente ale acestor proiecte sunt oportune și necesare, am identificat strecurate și o serie de puncte din sfera intereselor personale și politice ale acestor partide.

De exemplu:

– în Proiectul de hotărâre privind stabilirea salariilor de bază pentru personalul din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean din 28.01.2021 au aplicat măsura doar unora dintre salariații din Consiliul Județean. Analizând posturile pentru care s-au stabilit aceste măriri exagerate, creșterile salariale nesimțite, între 40-70%, s-au stabilit pentru a rezolva veniturile salariațiilor de la cabinetele demnitarilor, în timp ce majoritatea personalului contractual, beneficiază de creșteri cuprinse între 10-25%, iar alte categorii de personal au creștere ZERO.

– Proiectul de hotărâre privind modificarea organigramei Consiliului Județean Sălaj cuprinde modificări structurale și organizatorice tot pentru angajarea unor susținători fideli.

– Cu privire la Proiectul de hotărâre de înființare a serviciului propriu privat pentru situaţii de urgenţă, serviciu necesar instituției, poziția doamnei consilier județean P.S.D. Souca Valentina a reflectat necesitatea utilizării terminologiei specificată în lege pentru a se evita confuziile referitoare la rolul instituțiilor implicate în aprobarea acestui serviciu (Art. 4, alin. 1, litera b din Ordinul 75/2019)- Consiliul Județean hotărăște constituirea serviciului, iar I.S.U. avizează înființarea lui, dar și respectarea articolelor din același ordin cu privire la locul de muncă unde își desfășoară activitatea persoanele respective (Art. 9, lit.c și Art.44, alin 1).Prin urmare, nu trebuie să fi fost inspector școlar ca să citești legea așa cum este ea scrisă, ci președinte de consiliu județean, plătit cu bani grei din fonduri publice NU DOAR SĂ SEMNEZI HÂRTII, ci SĂ CITEȘTI și SĂ ÎNȚELEGI ceea ce semnezi!

Tot referitor la acest proiect de hotărâre, poziția consilierului județean P.S.D. dr. Irimiea Anca cu privire la transferul uneia dintre asistentele instruite pentru lupta cu acest coronavirus, din Sectia de pneumologie la Dispensarul T.B.C., urmând ca aceasta să presteze o muncă de birou, a fost cât se poate de clară în acest sens, insistând asupra necesității ca cei instruiți în combaterea pandemiei să fie lăsați să își exercite profesia de salvare de vieți, nu să fie transformați în secretare ce completează hârtii și întocmesc rapoarte. Pentru aceste posturi se pot face, eventual, transferuri de pe secții care nu sunt în prima linie în lupta contra pandemiei.

-pentru Proiectul de hotărâre ce vizează modernizarea drumului județean DJ108S, sector Zalha-Bezded-Cernuc, km 21+070-31+469, deși un proiect necesar pentru dezvoltarea județului, el nu a fost fundamentat corespunzător, iar costurile imense stipulate își au originile în pachetul de promisiuni din campania electorală pe care P.N.L le-a făcut. Nu putem fi de acord cu valoarea exagerată a costurilor stabilite, dublu față de alte proiecte de aceeași anvergură, nici să închidem ochii la acest dezmăț pe bani publici, numai pentru că proiectul este necesar (vezi, comparativ, costurile din perioada P.S.D: reabilitare DJ 191D -11 Km- 36.807.263 ron, DJ108S-10 Km – 65.335.077 ron).

Așa cum în mandatele trecute TOATE proiectele promovate și aprobate de majoritatea din jurul P.S.D. au contribuit la dezvoltarea eficientă a județului, proiecte propuse STRICT în interesul general al sălăjenilor (reabilitarea și modernizarea drumurilor județene, cu costuri rezonabile; dezvoltarea și modernizarea spitalului județean de urgență, inclusiv prin aprobare de suplimentare de posturi necesare bunei desfășurări a activității, dar cu respectarea literei și spiritului legii; sistem de management integrat al deșeurilor, pentru locuitorii Sălajului, nu pentru a depozita gunoaiele altor județe; elicopter SMURD, dotat corespunzător, care conform legii este utilizat doar pe timp de zi, nu de noapte, etc., venim și azi, din opoziție, să arătăm, cu argumente legale, discrepanțele dintre vorbele meșteșugite și faptele celor care azi dețin majoritatea în acest consiliu. Și atunci, ca și acum, consilierii P.S.D. vor vota în favoarea proiectelor care sunt corecte și echitabile pentru toți cetățenii, dar NICIODATĂ pentru cele care promovează favoritisme pentru oamenii de casă ai celor care azi sunt la putere. Obiectivul nostru – apărarea interesului TUTUROR sălăjenilor!”, se arată în dreptul la replică semnat de liderul de grup al consilierilor PSD Sălaj, Sergiu Panie.

6 thoughts on “Drept la replică

  1. Oare cine este interesat sa citeasca tot materialul pus de domnul Panie avand in vedere ca acesta este mai cuprinzator decat toata activitatea dansului ca vice la consiliu?

  2. Ati votat UNIUNEA SALVATI ROMANIA fara sa va documentati cine sunt acestia! veti vedea si simti cum vor salva Romania , Deci la uni se pot mari salariile cu: de la 10% pina la 30% !!! NU SUNT BANI pentru 3% (40 lei) Rusine pentru Salvati Romania si mai mare Rusine pentru cei care i-au votat !

  3. Omul este un papagal. Este DRAGNEA de Sălaj…. Ia vedeți nevasta, sora… și toți foștii angajați. Sunt pe posturi calde la stat iar unii nici nu prea dau pe la serviciu…

  4. “Inspectorul” (ce inspector?) nu stie scrie, vedeti, nu? O fi, doamna senatorului analfabet, Lucy de la isj, de care ne pare bine ca am scapat? Incetul cu incetul, scapam si de militianul din Racas, zis “vanatorul” care ne-a mancat mult din banul public. Of, of, ca prosti mai sunt oamenii! Mai bine mai tarziu decat nciodata.

  5. s-a aflat si asta sa vorbeasca. Toata familia lui e in posture la stat. Au impresia ca fara ei nu se poate. Sa mai lase masina institutiei la serviciu dupa ora 15.00 si apoi sa mai vorbeasca

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut