octombrie 5, 2022

Consilierii județeni au aprobat documentațiile necesare pentru investițiile prin Programul „Anghel Saligny”

Consilierii județeni sălăjeni s-au întrunit de îndată, marți dimineață, pentru a vota proiectele de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții, a actualizării indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru obiectivele de investiții aprobate pentru finanțare prin Programul „Anghel Saligny”, precum și a cheltuielilor finanțate de la bugetul județului pentru realizarea acestor obiective.

Toate proiectele de hotărâre au fost adoptate cu unanimitate de voturi.

Consiliul Județean Sălaj a obținut o finanțare de 140 de milioane de lei din fondurile guvernamentale alocate prin Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny”, pentru șapte proiecte de infrastructură rutieră.

Trei sectoare de drum județean, totalizând aproape 30 de kilometri, vor fi reabilitate și modernizate cu fondurile distribuite prin acest program, iar patru poduri vor fi puse în siguranță ori consolidate.

Obiectivele de investiții finanțate prin “Anghel Saligny” sunt: reabilitare și modernizare DJ 109: limită județ Cluj – Dragu – Hida (DN 1G), reabilitare și consolidare DJ 191G: Crasna (DJ 108G) – Marin – Valcău de Jos (DJ 191D), punere în siguranță pod peste râul Someș, pe DJ 108S, în localitatea Rus, modernizare DJ 109P: Camăr – limită județ Satu Mare, punere în siguranță pod peste râul Someș, pe DJ 108E, în localitatea Someș-Guruslău, punere în siguranță pod peste Valea Șimișnei pe DJ 108S, în localitatea Șimișna, consolidare pod pe DJ 110C, în localitatea Ileanda.

Cele mai mari sume vor fi folosite pentru reabilitarea și modernizarea DJ 109: limită județ Cluj – Dragu – Hida (DN 1G), proiect în valoare de aproximativ 50 milioane lei, și pentru reabilitarea și consolidarea DJ 191G: Crasna (DJ 108G) – Marin – Valcău de Jos (DJ 191D), lucrare care costă circa 63 milioane lei.

Pentru drumul de la Camăr spre Satu Mare contractul de execuție este deja semnat, iar în cazul tronsonului dintre Crasna și Valcău de Jos, respectiv al celui de la Hida spre Cluj, admiistrația județeană a lansat procedurile de achiziție publică pentru proiectare și execuție lucrări. În ceea ce privește podurile, toate cele patru contracte de execuție sunt semnate.

“Toate podurile, în afară de unul, sunt în lucru. Avem contract de achiziție făcut pentru 109P cu clauză suspensivă. În momentul în care vom avea semnate aceste proiecte cu Ministerul Dezvoltării, vom trece la execuția lor, acolo unde nu s-a început încă. Sperăm ca, în cel mai scurt timp, cetățenii județului să poată beneficia de aceste obiective realizate de către Consiliul Județean”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.