Consilierii au triplat taxa de ridicare a masinilor

Zalauanii care stationeaza neregulamentar cu masinile vor fi obligati sa scoata din buzunare, incepand cu prima zi a lunii aprilie, de trei ori mai multi bani decat pana acum. Decizia a fost luata, ieri, de catre consilierii locali, care au aprobat modificarea tarifelor practicate pentru activitatea de ridicare, transport si depozitare, paza si eliberare a autovehiculelor si/sau remorcilor stationate neregulamentar sau abandonate pe domeniul public.
Astfel, doar pentru ridicarea autovehiculului, proprietarul va avea de platit 100 de lei, fata de 30 de lei cat se plateste in prezent, in timp ce pentru ridicare si transport, taxa a fost majorata de la 70 de lei, la 200 de lei. Modificari au fost operate si la tariful de depozitare a masinii, care va fi, de la 1 aprilie, de 10 lei/ora, in crestere cu 4 lei. Tuturor tarifelor amintite li se aplica TVA.
Reprezentantii societatii Doralex Euro SRL, care se ocupa de ridicarea autove-hiculelor stationate neregula-mentar, sustin ca majorarea era obligatorie, in conditiile in care, “tarifele actuale sunt prea mici si nu ii determina pe soferi sa respecte indicatoarele rutiere”. Ba mai mult, incepand din luna martie a anului trecut, au dus firma in pierdere. Un alt motiv care sta la baza solicitarii de majorare il reprezinta investitiile pe care Doralex le-a facut recent. “Studiind piata, s-a constatat ca apar din ce in ce mai multe masini de capacitate mare, care blocheaza drumurile publice”, precizeaza Ioan Florin Fizesan, administratorul operatorului. Intrucat pentru ridicarea acestora este nevoie de un autovehicul special, societatea a fost nevoita sa cumpere unul, platind, din credit bancar, 35.000 de euro. Iar desfasurarea activitatii cu respectiva autospeciala creste cheltuielile cu 200%.
In opinia celor mai multi consilieri locali, tarifele triplate ii vor descuraja pe soferi sa stationeze la voia intamplarii, creand, astfel, ordine pe domeniul public. Consilierul PSD, Florin Florian, a declarat ca o crestere atat de mare a tarifelor nu se justifica, in conditiile in care “suntem deficitari la capitolul parcari”. In replica, Onorica Abrudanu, consilier PD-L, a precizat ca soferii prefera sa stationeze neregulamentar, in timp ce unele parcari cu plata stau goale. Proiectul a trecut, cu 18 voturi pentru si doua abtineri.
In intervalul 1 iunie 2007-31 august 2008, Doralex Euro SRL a incasat, din ridicarea, transportul si depozitarea masinilor, aproape 160.000 de lei (+TVA), din care, potrivit acordului incheiat cu administratia, 12%, adica circa 19.000 de lei, au fost virati la bugetul local. Pana la mijlocul lunii octombrie 2008, 2.450 de autovehicule au fost “saltate” de pe domeniul public, pentru stationare ilegala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *