Consilierii antidrog, în misiune la Lemniu

Copii din comuna Letca, participanți la școala de vară “Vacanța mea – aventură și cunoaștere”, au învățat de la specialiștii Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Sălaj despre riscurile asociate fumatului, consumului de alcool sau de droguri.

Potrivit informării CPECA Sălaj, participanții au fost împărțiți pe două grupe de vârstă și s-au organizat o serie de activități interactive de prevenire a consumului de alcool, tutun și droguri. Spre exemplu, grupa copiilor cu vârste între 6 și 10 ani, prin povești terapeutice și activități practice, a fost conștientizată asupra riscurilor fumatului, iar grupa tinerilor de peste 10 ani, despre riscurile consumului de alcool și droguri.

”Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Sălaj a fost și va fiprezent în această perioadă în comunitate, desfășurând la nivel județean numeroase activități de prevenire a consumului de tutun, alcool si droguri, pentru binele comunității noastre”, au precizat reprezentanții Centrului Antidrog Sălaj.

De altfel, pe fondul înregistrării tot mai multor cazuri de persoane depistate sub influența substanțelor psihoactive, chiar și în mediul rural, polițiștii și specialiștii CPECA au derulat împreună o serie de acțiuni preventive pe raza județului Sălaj. Iar acțiunile de conștientizare par să fie necesare de la cele mai fragede vârste.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *