septembrie 24, 2023

Consiliere psihologică gratuită pentru familiile copiilor cu sindromul Down

0

Senatul a adoptat, săptămâna trecută, o inițiativă USR care oferă 10 ședințe de consiliere psihologică gratuită pentru familiile copiilor cu sindromul Down. Acest suport vital vine ca un ajutor în timpul și după impactul emoțional al diagnosticului.

O familie informată și pregătită este cel mai bun sprijin pentru un copil cu sindrom Down. Această inițiativă ajută la reducerea riscului de abandon, familiile primind suportul necesar pentru a oferi îngrijirea adecvată copiilor lor.

Senatorul USR Dan Ivan , tatăl unui copil cu sindrom Down, înțelege din experiență personală nevoia vitală de sprijin emoțional și psihologic în aceste momente, motiv prentru care a și depus acest proiect de lege.

“Presiunea după un diagnostic de sindrom Down poate fi copleșitoare. Trebuie să gestionăm această presiune împreună cu specialiști din domeniu”, spune parlamentarul USR Dan Ivan.

Inițiativa urmează să fie dezbătută în Camera Deputaților, forul decizional în acest caz.

sursa foto: catena.ro

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut