Conducerea Instituţiei Prefectului, pregătită să predea „ştafeta”

2
656

Prefectul Virgil Ţurcaş, alături de subprefecţii Romeo Sârca şi Vasvari Robert, au organizat, miercuri, o conferinţă de presă de bilanţ, la final de mandat, în contextul în care, chiar în dimineaţa acestei zile, Guvernul l-a numit pe noul prefect, în persoana lui Dari Toma, de la UDMR. Tot miercuri, în Monitorul Oficial a fost publicat decretul de încetare a mandatului de prefect pentru Virgil Țurcaș.

Virgil Ţurcaş a precizat că actuala coaliţie de guvernare a luat o decizie bună atunci când a hotărât ca prefecţii să nu mai fie apolitici, ieşind astfel din ipocrizia în care un guvern politic trebuia să numească prefecţi apolitici.

Referitor la mandatul său, început în decembrie 2019, Ţurcaş a apreciat că a făcut echipă bună cu cei doi subprefecţi şi echipa din cadrul Cancelariei.

El a menţionat faptul că, în contextul pandemieie de COVID-19, nu şi-a luat nicio zi de concediu în perioada mandatului.

Pe de altă parte, Ţurcaş susţine că a intervenit punctual, atunci când a fost nevoie, pentru o mai bună funcţionare a instituţiilor publice şi pentru a opri “hemoragia” de bani publici.

Directorul de cancelarie, Alexandru Tamba, ce a ajuns să lucreze în Instituţia Prefectului venind din mediul privat, a precizat la rândul său că, după această experienţă, poate spune spune că sectorul bugetar este necesar şi are oameni pregătiţi.

În ceea ce-i priveşte pe cei doi subprefecţi, Virgil Ţurcaş l-a caracterizat pe Romeo Sârca ca fiind o persoană foarte calmă şi un foarte bun manager, iar pe Vasvari Robert ca o persoană harnică şi care poate lua foarte rapid decizii importante.

Virgil Ţurcaş va rămâne în cadrul Instituţiei Prefectului ca subprefect.

2 COMENTARII

  1. De ce guvernul trebuia sa numeasca un prefect cand acesta era apolitic ? Pt ca politicienii nu se pot rabda ca la schimbatea puterii sa nu rada toate institutiile ! Cand s-a infiintat institutia prefectului acesta trebuia sa ramana indiferent de clasa politica , asa era regula.Dar in politica regula e ca nu e nici o regula !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.