Szilágyi Róbert: „Ați prezentat problema în cel mai populist mod posibil!”

În ședința de Consiliu Județean din data de 22 august, singurul proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi, care a vizat reorganizarea instituției, a stârnit nemulțumirea consilierilor de la PSD și USR. În ciuda lămuririlor primite, aceștia au susținut că înființarea a 3 posturi noi nu este necesară și au votat împotrivă. De cealaltă parte, conducerea instituției a explicat că măsura vizează strict o funcționare mai eficientă.

„În ultimii 3 ani, ați lăudat aproape în fiecare ședință angajații din Consiliul Județean. La fiecare șase luni, ați întrebat când se vor mări salariile acestor funcționari pubici din aparatul propriu al Consiliului Județean. În acest moment, vă legați de niște aspecte la care nu ați fost atent. Măsura nu are nicio legătură cu Cabinetele demnitarilor. E pur și simplu o reorganizare pentru o mai bună funcționare a Consiliului Județean. Acest drept îl avem prin lege, din șase în șase luni, acum am avut ocazia pentru a face aceste modificări. Noi vrem să lucrăm în continuare cu acești oameni pe care-i avem în subordine, cu acești oameni cu care am reușit să facem investiții de circa 200 de milioane de lei anul acesta la secțiunea Dezvoltare, de 180 de milioane de lei anul trecut, de 130 de milioane acum doi ani. Deci am investit în dezvoltarea Sălajului, cu acești oameni, peste 500 de milioane de lei. Tocmai din acest motiv, noi susținem această echipă și vrem să lucrăm cu oamenii cu care am început acest mandat. Vă atrag atenția că, din cele 160 de posturi din organigrama actuală, sunt ocupate 128. Cu acești 128 oameni noi lucrăm, încercăm să dezvoltăm Sălajul. Restul lucrurilor la care vă referiți dumneavoastră sau alții sunt numai vorbe goale!”, a fost replica vicepreședintelui Consiliului Județean Sălaj, Szilágyi Róbert, după ce consilierul județean social-democrat Alin Demle a criticat propunerea.

Claudiu Bîrsan: Acest proiect de hotărâre nu ascunde nimic!

„Sub acest proiect de hotărâre nu se ascunde nimic și o să aveți ocazia să constatați! Nu este vorba, așa cum insinuați, de nicio relocare a unor persoane de la Cabinet, este pur și simplu expresia modului în care înțelegem noi să păstrăm funcționalitatea acestei instituții la parametrii la care a funcțioant până acum, indiferent de ce măsuri vom fi afectați în viitor, de ordonanțe de austeritate. Acesta este modul în care credem noi că putem să păstrăm în cele mai bune condiții funcționalitatea instituției. Posturile care sunt vacante, puteți să stați liniștiți, vor fi probabil tăiate prin ordonanța de austeritate”, a completat Claudiu Bîrsan, vicepreședinte al Consiliului Județean.

La nelămurirea social-democraților cu privire la sensul înființării a trei posturi noi, în condițiile în care din 160 câte sunt acum sunt ocupate doar 128, vicepreședintele Claudiu Bîrsan a explicat că în curând vor fi terminate lucrările la Arhiva instituției și este nevoie de personal aici, iar odată cu atribuirea contractelor pe serviciile publice de transport apare, de asemenea, necesitatea monitorizării acestui serviciu și acestor contracte. În plus, e nevoie de adăugarea lor în organigramă pentru că sunt posturi contractuale, în timp ce locurile vacante din organigramă sunt pentru posturi sunt de funcționari publici.

Claudiu Bîrsan a mai precizat că nu se vor organiza concursuri pe aceste posturi, deoarece, în momentul de față, acestea sunt blocate.

În cele din urmă, proiectul a trecut cu 18 voturi pentru, de la consilierii PNL și UDMR, și 11 voturi împotrivă, de la PSD și USR.