Condiții mai avantajoase la programul Noua Casă

Programul Noua Casă rămâne un produs de creditare avantajos printr-o serie de facilități importante pentru fiecare familie la achiziționarea unei locuințe.

Avansul minim solicitat şi comisioanele de administrare sunt reduse anul acesta cu 50 la sută (de la 0,30% pe an la 0,15% pe an, calculat la soldul garanţiei). O altă modificare adusă programului, în ediţia 2024, este reducerea cu 30 la sută a onorariilor notariale pentru autentificarea contractelor de vânzare-cumpărare şi a oricăror altor acte care se încheie, cu anumite excepţii prevăzute în mod expres în legislaţia incidentă.

Băncile partenere de la care se pot accesa credite prin programul de împrumut garantat de stat pentru achiziționarea unei locuințe sunt: Alpha Bank, BRD-GSG, BCR, Raiffeisen Bank, Libra Intrnet Bank, OTP Bank, EXIM Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Vista Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Techventures Bank.

Acestea sunt băncile care acceptă documente pentru întocmirea dosarului de credit şi înaintarea acestuia către FNGCIMM, în vederea obţinerii garanţiei de stat.

Ce este Noua Casă 2024

Programul “Noua Casa” este un program guvernamental care are ca obiectiv facilitarea accesului persoanelor fizice la achizitia unei locuințe prin contractarea de credite garantate de stat.
Beneficiarii pot achizitiona în cadrul programului următoarele tipuri de locuințe: locuințe noi, inclusiv cele construite prin programele derulate de Agenția Națională pentru Locuințe, pentru care documentele de recepție la terminarea lucrărilor de construcții noi s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat; locuinţe consolidate, pentru care documentele de recepție la terminarea lucrărilor de intervenție în vederea consolidării și/sau reducerii riscului seismic s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat; alte categorii de locuințe, recepționate la terminarea lucrărilor de construcții noi sau de intervenție în vederea consolidării și/sau reducerii riscului seismic, după caz, cu mai mult de 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat.
Pentru anul 2024, plafonul alocat programului Noua Casă este în valoare de 1 miliard de lei.

De la lansarea Programului Prima Casă, în anul 2009, până la finele lunii decembrie 2023, au fost acordate 333.219 garanţii şi promisiuni de garantare în valoare totală de 31,57 miliarde lei, care au susţinut credite în valoare de 63,8 miliarde de lei.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *