Condiții îmbunătățite pentru cei peste 450 de elevi de la Liceul de Artă “Ioan Sima” Zalău

0
186

Miercuri, 12 mai, a demarat procedura de recepție la obiectivul de investiții – Creșterea eficienței energetice a Liceului de Artă “Ioan Sima” din Municipiul Zalău, proiect în valoare de 7.310.600,81 lei, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

Printre altele, au fost înlocuite ferestrele, pereții exteriori au fost izolați termic, au fost refăcute jgheaburile și burlanele, a fost desfăcut parchetul existent și turnată șapă suport pentru montare covor PVC în sălile de clasă, au fost refăcute tencuielile și finisajele interioare, au fost recompartimentate băile pentru a asigura acces și persoanelor cu dizabilități, au fost refăcute învelitorile tip șarpantă prin schimbarea șipcilor cu suport țiglă și a fost înlocuită țigla.

Instalația termică a fost înlocuită în totalitate, iar instalația electrică beneficiază de echipamente noi, respectiv: iluminat și prize, date&voce, supraveghere video, detecție și avertizare incendiu și protecție împotriva loviturilor de trăznet. Instalația sanitară a fost refăcută cu materiale și echipamente de generație nouă, fiind înlocuite atât conductele cât și obiectele sanitare.

Executantul lucrării este Asocierea SC Paulo Gepa SRL & Oviluc SRL.

“Banii alocați sistemului de învățământ nu înseamnă cheltuieli, înseamnă investi’ii! După recepțiile făcute în ultima perioadă la Liceul Reformat <Wesselenyi> și la internatul din cadrul Liceului Tehnologic “<Mihai Viteazul>, astăzi am recepționat lucrările la un obiectiv important din județ și din municipiu – Liceul de Artă <Ioan Sima>. Sunt bucuros că fondurile europene prind viață în proiectele pe care le derulăm în Municipiul Zalău și, de asemenea, că peste 450 de elevi vor învăța în condiții moderne, de nivel european”, spune primarul Ionel Ciunt.

Primăria Municipiului Zalău mai are în implementare proiecte de investiții pentru modernizarea infrastructurii educaționale la Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu”, Liceul Ortodox “Sfântul Nicolae” și Grădinița cu Program Prelungit nr. 5, iar în cartier Meseș este în construcție o nouă creșă, lucrarea fiind aici în curs de finalizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.