Concursul “Luceafărul din inimile noastre” și-a desemnat câștigătorii

O elevă de la Școala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” Zalău e marea câștigătoare a concursului cu întrebări din viața lui Mihai Eminescu, în timp ce la categoria de creație grafică a cadrului romantic eminescian prima treaptă a podiumului a fost ocupată de două eleve de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” Zalău.

Competiția “Luceafărul din inimile noastre”, desfășurată în preajma sărbătorii Zilei Culturii Naționale și la împlinirea a 173 de ani de la nașterea celui mai mare poet român, a reunit participanți de la mai multe unități de învățământ din municipiu și s-a desfășurat pe două secțiuni: concurs cu întrebări din viața lui Mihai Eminescu – “Eminescu.15” și concurs de creație grafică – “De la cuvânt la imagine. Cadrul romantic eminescian”.

Concursul a fost organizat de Școala “Mihai Eminescu” Zalău, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și Ministerul Educației.

La categoria cu întrebări din viața poetului, Naomi Stroia de la Școala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” Zalău, coordonată de prof. Diana Iacob, a obținut premiul I. Pe locul II s-a lasat Flavia Banea, de la Școala Gimnazială “Simion Bărnuțiu” Zalău, prof. Simona Rechișan, iar locul III a fost obținut de Alexandra Benchea-Silvaș, de la Liceul Reformat “Wesselenyi” Zalău, prof. Diana Vălcăuan.

Secțiunea de creație grafică s-a desfășurat pe două grupe de vârstă: clasele V-VI și clasele VII-VIII.

La clasele V-VI, premiul I a fost obținut de Maria Sofia Săvoiu, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” Zalău, prof. Gheorghe Sas și Anamaria Tănase. Pe locul II s-a clasat Teodora Brândușan, de la Școala Gimnazială “Simion Bărnuțiu” Zalău, prof. Bogdana Topan și Diana Simoc. Locul III a fost câștigat de Maria Elena Ianchiș, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” Zalău, prof. Ildiana Jurcă și Anamaria Tănase.

La clasele VII-VIII, locul I a fost obținut de Corina Crăciun, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” Zalău, prof. Antuza Lucaci și Raluca Cirți. Pe locul II s-a clasat Rebeka Lazăr, tot de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” Zalău, prof. Daniela Șandru și Helena Erdei. Locul III i-a revenit elevului Nicolae Parker, de la Liceul Ortodox “Sfântul Nicolae” Zalău, prof. Claudia Șandor și Monica Pop.

sursa foto: Școala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” Zalău, via Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *