Concurs in scolile militare

Peste 200 de locuri disponibile in scolile militare
Tinerii care doresc sa imbrace haina militara sunt asteptati la Centrul Militar Judetean Salaj, pentru inscrieri la scolile militare de maistri si subofiteri. Cei care doresc sa participe la acest concurs trebuie sa aiba cetatenie romana, sa fie apti din punct de vedere fizic si psihologic si sa nu fi fost condamnati penal sau in curs de cercetare penala. De asemenea, femeile care participa trebuie sa dea o declaratie pe proprie raspundere in care sa mentioneze ca isi asuma toate riscurile privind starea de graviditate sau apentru alte complicatii care pot aparea in timpul procesului de selectie.
Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre “Basarab I” pune la dispozitia candidatilor 93 de locuri, dintre care 20 pentru fete, iar doritorii trebuie sa-si depuna dosarele pana la 6 iulie. Pana la mijlocul lunii viitoare (15 iulie) se mai fac inscrieri si pentru Scoala de Subofiteri a Fortelor Aeriene “Traian Vuia” (din localitatea Boboc, judetul Buzau), unde vor fi disponibile 90 de locuri, iar aproape o treime din acestea (27) sunt destinate reprezentantelor “sexului frumos”. Daca tinerii salajeni sunt pasionati de navigatie, ei pot opta si pentru Scoala de Maistri a Fortelor Navale “Amiral Ioan Murgescu” din Constanta, care ofera 40 de locuri.
Pentru mai multe informatii, cei interesati se pot adresa CMJ Salaj, din Zalau, Piata 1 Decembrie, in fiecare zi, de luni pana vineri, intre orele 8,00-16,00.
Printre cele mai importante avantaje pe care Ministerul Apararii Nationale le poate oferi tinerilor care urmeaza academiile si scolile militare se numara educatia gratuita, siguranta locului de munca dupa absolvire, precum si un salariu lunar decent, locuinta de serviciu sau compensatie lunara pentru chirie.
134 de soldati intr-un singur an
In cursul anului 2008, angajatii CMJ au intocmit 419 dosare tinerilor din Salaj, pentru diferite tipuri de cariera militara. Au fost declarati admisi 134 de candidati care, la aceasta data, si-au ocupat deja posturile sau se gasesc in perioada de pregatire in functie de categoria de cariera pentru care au optat.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *