Concurs de muzica populara

0
32

Consiliul Judetean Salaj, in colaborare cu Centrul Culturii Traditionale Salaj si Ansamblul folcloric „Mesesul”, organizeaza duminica, 30 mai, incepand cu ora 10, la Pensiunea „Perla Mesesului”, a treia editie a Festivalului-concurs judetean de muzica populara „Mandru Cantec Salajean” pentru tineri solisti vocali amatori, din judetul Salaj. Scopul concursului este de a descoperi si promova tinere talente, punerea in valoare a cantecului popular autentic si introducerea lui in circuitul de valori spirituale, prezentarea nealterata a frumusetii costumului popular din zonele folclorice din judetul nostru.
Concursul se adreseaza tinerilor interpreti amatori, de muzica populara, cu varsta cuprinsa intre 10 si 18 ani. Concurentii vor prezenta doua melodii, doina si balada, fara acompaniament orchestral, si un cantec de joc cu acompaniament orchestral, care va fi asigurat de catre Ansamblul Folcloric „Mesesul”, condus de dirijorul Ioan Ilut. Se vor acorda premii in valoare neta si diplome de participare pentru fiecare concurent. Juriul va fi format din profesorii Ioan Chezan si Ioan Pribac si rapsodul popular Ileana Gratiana Pop. La sfarsitul festivalului-concurs, Ansamblul Folcloric „Plaiuri Salajene” din Horoatu Crasnei, condus de invatatorul Ioan Sur, va sustine un recital impreuna cu solista Centrului Culturii Traditionale Salaj, Alexandra Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.