Concurs de creație literară pentru elevi

Organizatorii concursului judeţean de creaţie literară pentru elevi “Iuliu Suciu” au comunicat regulamentul după care se derulează ediția din acest an.

Concursul, în domeniul poeziei şi al prozei scurte, se adresează elevilor de liceu. Potrivit unui comunicat de presă remis de către organizatori, acesta îşi propune să încurajeze tinerii creatori de literatură din liceele judeţului Sălaj.

Concursul se desfășoară pe două secţiuni: poezie și proză scurtă.

Concursul de creaţie literară ”Iuliu Suciu” – ediţia a XXV-a este organizat de Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău şi Cenaclul literar „Silvania”.

La concurs pot participa elevi din liceele judeţului Sălaj, indiferent dacă fac parte dintr-un cenaclu literar sau dacă au fost publicaţi în reviste de profil.

Lucrările pentru concurs, poezii (minimum 5), proză (minimum 2), dactilografiate, vor fi trimise pe adresa: Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău, str. 9 Mai, nr. 2, judeţul Sălaj, cu menţiunea „pentru concursul de creaţie literară <Iuliu Suciu>”, pâna la data de 22 noiembrie 2021.

Fiecare lucrare va fi trimisă în plic închis, în interiorul căruia se va anexa o fişă de concurs cu numele şi prenumele elevului, vârsta, şcoala, clasa, numărul de telefon şi adresa de e-mail.

Juriul, alcătuit din membrii Cenaclului literar „Silvania” şi personalităţi ale vieţii literare sălăjene, va acorda marele premiu -Premiul ”Iuliu Suciu”, în valoare de 500 de lei, și câte un premiu I, II, III și mențiune la fiecare categorie – proză și poezie, cu valori între 250 și 75 de lei.

Juriul poate să hotărască redistribuirea numerică între secțiuni – poezie și proză – astfel încât toate premiile să fie acordate.

”Rugăm conducerile liceelor şi profesorii de limba şi literatura română să ne acorde sprijinul necesar pentru popularizarea acestei acţiuni”, este mesajul transmis de către organizatori.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *