Concurs de consiliere școlară, la Zalău

Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sălaj, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj și Consiliul Județean Sălaj, organizează etapa județeană a Concursului național de consiliere școlară prin artterapie „Exprimă-te liber!”.

Concursul se va desfășura în 15 și 16 martie, de la ora 12:00, în sala „Porolissum” a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

În acest an, evenimentul abordează tema orientării în carieră, denumită sugestiv „JOBenul carierei”, şi va reuni aproximativ 200 de elevi de nivel gimnazial și liceal din unitățile de învățământ sălăjene, coordonați de profesorii consilieri școlari.

Scopul concursului îl reprezintă implicarea elevilor în realizarea şi transmiterea unor mesaje educaţionale de impact, prin intermediul diferitelor tehnici de exprimare specifice artterapiei. Consilierea se realizează, astfel, în cadrul unui concurs, în care rolul consilierului școlar este preluat de către elevii participanţi.

Competiția este structurată în patru secțiuni: Scenetă/monolog, Meloterapie cu versuri pe tema concursului, Desen/pictură/fotografie/artă digital și Creație literară. Pentru fiecare dintre acestea, atât la nivel gimnazial, cât și liceal, vor fi oferite premii și mențiuni în valoare totală de 9.000 de lei, sumă asigurată de la bugetul Consiliului Județean Sălaj.

Elevii care vor obține premiul I la etapa județeană vor participa la etapa națională a concursului, organizată de către CJRAE Sălaj, online, în luna aprilie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut