noiembrie 29, 2022

Concurs cu scandal pentru postul de director al Spitalului din Jibou

Concursul pentru postul de director al Spitalului din Jibou s-a lasat cu scandal, desi lucrurile pareau limpezi. Boldea Maria, director in functie din 2009, era candidat unic si vineri urma sa sustina proba si sa devina pentru un nou mandat manager al Spitalului Orasenesc Jibou.

Concursul nu a mai avut insa loc, pentru ca doi membri din Consiliul de Administratie al spitalului care au fost desemnati si in Comisia pentru concurs, si-au dat demisia, in contextul in care profesionalismul Mariei Boldea este contestat de medici din spital. Concursul poate fi reluat doar dupa ce Consiliul Local Jibou va desemna alti doi membri in Consiliul de Administratie.
Boldea Maria ne-a relatatat ieri ce s-a intamplat, din punctul ei de vedere.
“Presedintele Consiliului de Administratie al Spitalului, Muresan Augustin, consilier local PSD, si {elea Valentin, consilier PNL, membri ’n Consiliul de Administratie, si-au dat demisia. Din Consiliul de Administratie al spitalului mai face parte Teglas Rodica, reprezentanta primarului Dan Ghiurco. Din consiliu mai trebuie sa faca parte ’nca doi membri desemnati de Directia de Sanatate Publica Salaj. Doi medici din spital au fost nemultumiti de faptul ca Curtea de Conturi ’mi imputa suma de 22.000 lei, servicii nedecontate de C.A.S. Salaj. Medicii au sustinut ca nu au nimic personal cu mine. Motivul celor doi reprezentanti din partea Consiliului Local Jibou, care au demisionat, este cum ca ar fi existat un conflict ’ntre mine si medici. Ma simt frustata si suparata, pentru ca nu ma asteptam la aceasta decizie a celor doi consilieri, de a se retrage si suspenda concursul. Consider ca mi s-a ’ncalcat un drept de a participa la un concurs”, ne-a declarat Maria Boldea.
“n ultimul raport al Curtii de Conturi, pe anul 2015, aceasta arata ca a descoperit la Spitalul din Jibou un prejudiciu de 425.000 de lei cauzat de efectuarea de lucrari de investitii din sumele alocate pentru cheltuieli de reparatii curente si capitale si înregistrarea acestora în conturile de cheltuieli fara a se majora, în mod corespunzator, valoarea de inventar a activelor fixe. Inspectorii Curtii de Conturi au mai descoperit la Spitalul din Jibou ca nu s-au respectat prevederile legale în modul de stabilire si încasare a veniturilor proprii ale unitatilor spitalicesti, prin necompletarea corespunzatoare a formularelor utilizate în sistemul asigurarilor sociale de sanatate, stabilirea eronata a sumelor necesare pentru acoperirea diferentelor privind cresterea salariilor în sectorul sanitar si raportari eronate ale unor servicii medicale. Aceasta nerespectare a legii a condus la abateri financiar contabile de 32.000 de lei la Spitalul din Jibou.

Prefectura Salaj explica situatia

“Conform prevederilor legii 95/2006 si Ordonantei de Urgenta nr.162/2008 s-a transferat catre autoritatea administratiei publice locale, respectiv Consiliul Local Jibou, managementul asistentei medicale acordate în Spitalul Orasenesc; Actualul manager si-a încheiat contractul de management în urma cu 3 luni, fiind în prezent numit manager interimar, pâna la sfârsitul lunii iunie; Consiliul de Administratie a elaborat regulamentul de organizare si desfasurare a concursului pentru ocuparea functie de manager. Conform documentului precizat anterior, concursul trebuia sa aiba loc la data de 23 iunie. Presedintele comisiei de concurs, conform regulamentului, a fost desemnat presedintele Consiliului de Administratie al Spitalului; Am luat la cunostinta despre faptul ca cei doi membri desemnati de catre Consiliul Local în Consiliul de Administratie al Spitalului, respectiv în comisia de concurs, si-au depus demisiile din Consiliul de Administrație, unul dintre acestia fiind chiar presedintele Consiliului de Administratie. În consecinta, concursul nu s-a mai putut desfasura în conditii legale, fiind nevoie de nominalizarea altor persoane prin Hotarârea Consiliul Local si reorganizarea Consiliul de Administratie al Spitalului, cu reluarea procedurii de organizare si desfasurare a concursului pentru ocuparea postului de manager; Perioada de interimat se poate prelungi pe o durata de înca 3 luni, timp în care se va relua procedura de organizare a concursului; Au avut loc discutii cu toti factorii implicati, prefectul judetului fiind asigurat ca în toata aceasta perioada functionarea Spitalului se va desfasura corespunzator din punct de vedere managerial si al asistentei medicale, cu satisfacerea nevoilor de servicii medicale ale populatiei deservite”, ne-a transmis Biroul de Presa al Prefecturii Salaj.

Candidatul unic Maria Boldea este membra
PSD si sotia sefului Politiei Orasului Jibou

Boldea Gabriela Maria este singura care si-a depus dosarul de candidatura pentru functia de manager al Spitalului din Jibou, pe care o occupa de altfel din 2009. Este sotia sefului Politiei Orasului Jibou, comisar de politie Boldea Horia Viorel. Boldea Maria este de meserie inginer. A facut si Facultatea de Management Stiinte Economice si un curs de managment sanitar.
Este a treia oara cand Boldea Maria participa singura la concursul pentru ocuparea postului de manager la Spitalul Orasenesc Jibou. Este manager la spitalul din Jibou din 2009, ultima data fiind numita cu caracter temporar prin dispozitia primarului Dan Ghiurco (PSD), pana la organizarea unui concurs. Din ce ne-a declarat, Boldea Maria este membra PSD de aproximativ 15 ani.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *