”Concubinajul” postlicealelor sanitare, stiut de un an de autoritati

Neregulile de la cele doua scoli postliceale sanitare a fost descoperite la o inspectie de anul trecut. Din punctul de vedere al Inspectoratului Scolar,ele au fost rezolvate atunci, scandalul de acum fiind doar o chestiune de… spatiu.
Problemele cu cele doua scoli postliceale sanitare (cea de stat, respectiv cea privata a Fundatiei Christiana), care au functionat ani de zile avand acelasi director, acelasi cont in banca si acelasi contabil, au fost descoperite de Inspectoratul Scolar inca de anul trecut – a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, inspectorul scolar general Ioan Abrudan. “Neregulile au iesit la iveala in cadrul unei inspectii efectuate acolo in anul scolar 2007-2008, dar am luat imediat masurile pentru intrarea in legalitate”, a precizat Abrudan, subliniind ca in urma inspectiei directorul duplicitar si-a dat demisia si ca cele doua scoli distincte au avut ulterior directori, conturi si contabili diferiti. El a apreciat ca s-a ajuns in acea situatie nefiresca, de administrare comuna, pe fondul unui confuzii generale, data de faptul ca la acea vreme si scoala privata si cea particulara functionau pe baza taxelor de scolarizare platite de elevi. Acum, clasa de la stat este bugetata de Ministerul Educatiei.
Inspectorul scolar general a explicat ca cele doua institutii postliceale ar fi putut functiona in continuare fara probleme daca scoala privata nu i-ar fi scos zilele trecute pe cei de la stat din sediul in care functionau impreuna, in baza unui contract de inchiriere semnat pe trei ani de Consiliul Judetean si Fundatia Christiana. “Noi nu ne-am fi inchipuit ca se poate intampla asa ceva, cu atat mai mult cu cat cele doua scoli imparteau, fara probleme, acelasi sediu de ani buni, ba chiar elevii de la privat isi dadeau examenele de absolvire la scoala de stat, singura acreditata” – a completat Abrudan.
Referindu-se la oportunitatea functionarii in judet a doua scoli postliceale cu acelasi profil, seful invatamantului salajean a admis ca lucrurile au scapat putin de sub control, scoala privata avand acum in anul I de studiu nu mai putin de cinci clase. “Raportat la dimensiunile judetului si la cererea de forta de munca din domeniu, ar fi nevoie de maximum doua clase de postliceal sanitar, una la stat, alta la privat. Problema este ca privatilor nu poate sa le controleze nimeni planul de scolarizare”.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *