Concert din muzica de… Guta

“Pentru toti fratii mei din Modrogan, pentru Bercea Mondialu’ si jmecherii ce asfalteaza tara, pentru Patapievici si gasca lui de ‘telectuali si pentru seful sefilor, bossul de la Cotroceni – Traian Basescu”, asa ar putea suna dedicatia lui Nicolae Guta la ultima piesa a regelui manelelor – “Basescu Presedinte”.
Dincolo de mesajul manelei lui Guta, ultimele aparitii pe sticla a domnului presedinte indica disperare si multa frica. Televiziunile serioase sunt ocolite de Basescu si baietii destepti din PDL, care prefera sa stea la taifasuri electorale pe la “televiziunile poporului” patronate de Prigoana sau de senzationalul Dan Diaconescu. De la dezbaterile cu Grupul de Dialog Social, presedintele a ajuns sa devina abonat la discutii cu substanta OTV-ista. Interviuri in care Basescu poate spune ce doreste fara sa fie contrazis de vreun “gaozar” sau de vreo “tiganca imputita” aflati pe statul de plata al mogulilor Vantu, Voiculescu sau, mai nou, Sassu.
Si pentru ca tabloul manelizarii politice sa fie complet, staff-ul de campanie al presedintelui a gasit de cuviinta sa arunce cu banii “fara numar, fara numar” inspre Guta si Salam, pentru a-i dedica ode pe ritmuri orientale primului barbat in stat. Sau poate ca manelistii canta mai nou pe gratis si din clare convingeri politice…
“Cantarea Romaniei – Sectiunea Manele”, inregistreaza in acest an, cu prilejul alegerilor, “succesuri” nebanuite. Loviti de muze portocalii pe fruntea unde li se lipesc banii, greii manelelor din Romania au decis sa ia atitudine si sa puna osul, sau mai bine zis, glasul la treaba, pentru a-l ajuta pe presedinte, pentru ca stie toata tara “Basescu nu ne minte”.
Nu prea stiu unde vine legatura cu crestin- democratia si grupul de intelectuali pro-Basescu, sau cu programul politic clar si bine fundamentat din punct de vedere doctrinar. O apropiere evidenta exista, insa, intre cei doi manelisti si presedinte – preferinta de a se afisa in public cu dame cat mai blonde. Si cine stie, poate intr-un viitor guvern sub binecuvantarea lui Basescu am putea gasi pe la Ministerul Culturii pe Nicolae Guta, iar la Turism, pe Roxana Printesa Ardealului. Iar daca presedintele nu-si va putea pastra domiciliul la Cotroceni (pe de alta parte mai are o “casuta” si in Mihaileanu primita de la un fost primar cu suvita al Bucurestiului) se poate muta in studiourile OTV, unde, alaturi de Dan Diaconescu ar putea face fericit poporul gasind-o pe Elodia.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *