septembrie 24, 2023

Concedierile din MAI se fac fără salarii compensatorii

0

Poliţiştii, jandarmii sau pompierii care vor fi puşi pe liber nu vor beneficia de salarii compesatorii, ci doar de o reconversie profesională.
Ministrul de Interne, Traian Igaş, a anunţat că personalul MAI ce va fi disponibilizat in 2011 nu va obţine salarii compensatorii, ci doar ajutoare sociale şi includerea intr-un program de reconversie profesională. „Cei care vor fi disponibilizaţi vor beneficia de acel program de reconversie. Nu putem vorbi in acest moment de salarii compensatorii, practic situaţia economică nu ne permite să facem ceea ce s-a intamplat in trecut, şi anume să dăm acele salarii compensatorii intr-o cifră destul de mare”, a declarat Igaş, citat de Mediafax. Ministrul a mai susţinut că prin reorganizarea structurilor MAI nu va fi afectată siguranţa publică, ci din contră „se urmăreşte modernizarea sistemului de ordine publică astfel incat populaţia să beneficieze de un grad de siguranţă mai mare”. In ceea ce priveşte mediul rural, Igaş a spus că „nu vor fi desfiinţate posturile de poliţie, ci va fi menţinut un singur poliţist, maxim doi, care să asigure permanenţa, iar restul personalului va forma o serie de structuri regionale de poliţie”.
Preşedintele Biroului Teritorial al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual Sălaj, Daniel Lazăr, ne-a declarat că „membrii biroului executiv al sindicatului au programată pentru maine (azi – n.r.) o intalnire cu domnul ministru pe aceste teme: disponibilizările din MAI şi revenirea la norma intreagă de hrană” şi personal nu este de acord cu „diminuarea normei de hrană şi nici cu disponibilizările” care se preconizează.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut