februarie 5, 2023

Marti, 13 ianuarie 2009, a avut loc, la sediul Consiliului Judetean Salaj, o instruire privind prevenirea si combaterea faptelor de coruptie. La dezbateri au participat domnul comisar sef Titi Georgescu, seful Serviciului de Control din cadrul Inspectoratului National pentru Evidenta Persoanelor, doamna Carmen Lesutan, inspector din cadrul Biroului Judetean Anticoruptie Salaj, domnul comisar sef Jula Nicolae din cadrul Serviciului de Informatii si Protectie Interna Salaj, respectiv sefii si coordonatorii serviciilor publice comunitare locale de evidenta a persoanelor precum si functionari din cadrul Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Salaj.
In cadrul intalnirii au fost prezentate principalele prevederi ale H.G. 609/04.06.2008, pentru aprobarea ^Strategiei Nationale Anticoruptie, privind sectoarele vulnerabile si administratia publica locala pe perioada 2008-2010^. De asemenea, au fost analizate situatii concrete care au fost intalnite in tara, fiind dezbatute fapte de coruptie ca fenomen care contravine principiilor democratice si de drept. A fost subliniata necesitatea diminuarii acestui fenomen, atat prin metode de prevenire cat si prin modalitati eficiente de sesizare si interventie, fapt ce va determina cresterea increderii opiniei publice in institutiile din domeniul administratiei. In acelasi timp, s-a precizat ca o buna cooperare interinstitutionala intre structurile implicate in aplicarea Strategiei Nationale Anticoruptie va eficientiza activitatea specifica din acest domeniu.
Faptele de coruptie ale personalului Ministerului Administratiei si Internelor pot fi sesizate la 0800.806.806 – linie telefonica gratuita a Directiei Generale Anticoruptie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut