Prefectul judetului Salaj, Ionel Ciunt si subprefectii Onorica Abrudanu si Cristian Birsan s-au intalnit vineri, 27 martie a.c., cu Consulul General al Republicii Ungare, Matyas Szilagyi si consulul Barabas Janos. La intalnire a participat si deputatul UDMR de Salaj, dl. Seres Dénes.
Discutiile au vizat, in principal, proiecte precum construirea autostrazii Transilvania, dar si interconectarea retelelor electrice, largirea punctelor de trecere a frontierei si introducerea unei linii feroviare de mare viteza intre Romania si Ungaria.
Consulul Ungariei a declarat ca a cincea sedinta reunita intre Guvernul Romaniei si Guvernul Ungariei ar putea avea loc la Cluj-Napoca. Prefectul judetului Salaj a apreciat colaborarea dintre 20 de unitati administrative teritoriale din judet cu unitati administrative din Ungaria ca fiind foarte buna, ca si colaborarea economica si interculturala. De asemenea, exista intense actiuni interculturale intre partile romana si maghiara, prin participarea scriitorilor maghiari la “Primavara poetilor”, participarea la Zilele Romane si colaborari in “Caiete Silvane”.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut