Comuna Vârșolț, singura neafectată de avaria magistralei de apă

0
710

Defecțiunea majoră la aducțiunea de la Vârșolț care a lăsat, începând de joi fără apă Municipiul Zalău și comunele Bocșa, Crișeni, Hereclean și Mirșid, nu a afectat și furnizarea apei în Comuna Vârșolț.

Primarul Breda Lajos a avut grijă ca, în urmă cu câțiva ani, să solicite și să i se aprobe modificarea proiectului pentru furnizarea apei, astfel că satul Vârșolț este alimentat cu apă de la o conductă separată de magistrală, iar în satele Recea și Recea Mică bazinele de captare au fost pline în aceste zile. Din primul moment în care a aflat de avaria pe magistrală, primarul a anunțat populația satelor Recea și Recea Mică să folosească apa doar pentru necesitate casnică.

”Am avut grijă să umplem bazinele care alimentează satele Recea și Recea Mică, iar populația a fost anunțată de avarie. Am obiceiul să acționez militărește atunci când implementeze un proiect. Așa m-am gândit și cu rețeaua de apă. Am modificat proiectul inițial și avem pentru satul Vârșolț conductă separată de magistrală. Sunt bucuros că populația comunei Vârșolț nu este afectată de această avarie, nici acum, dar nici în trecut nu am avut probleme. Bazinele de la Recea sunt pline, chiar dacă sunt alimentate de la magistrală. Comunic cu populația și i-am rugat să folosească apa cumpătat. Trebuie să ținem cont întotdeauna de situațiile de maximă urgență, am fost militar de carieră și acționez ca la război. Abordez militărește toate problemele comunității. Încerc să asigur tot ce este nevoie și pentru zile negre”, a declarat pentru Graiul Sălajului primarul comunei Vârșolț, Breda Lajos.

Avaria a fost reparată joi seara. Azi curge apă la robinetele zălăuanilor

Instituția Prefectului Județului Sălaj a anunțat în această dimineață că furnizarea apei pentru Zalău, Bocșa, Hereclean, Crișeni și Mirșid va fi reluată în maxim 14 ore de la finalizarea reparației la conducta magistrală. Cum reparația s-a finalizat joi în jurul orei 22.20, ar fi posibilă reluarea furnizării astăzi, în jurul orei 12.00.

”În ceea ce priveşte avaria majoră de pe aducţiunea Vârşolţ – Zalău, angajaţii Companiei de Apă au finalizat lucrările de reparații pe conducta de apă avariată, joi seara, la ora 22:20. Din acel moment a început pomparea apei, din Vârşolț spre Zalău, rețeaua urmând a fi reîncărcată în maxim 14 ore”, se arată în comunicatul Prefecturii

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.