Monitorul Oficial: A fost publicata programa pentru Evaluarea Nationala 2020-2021

Se schimba structura subiectelor, dispar compunerile si sunt evaluate competentele de tip PISA.
Joi, 19 martie, noile programe de examen valabile pentru elevii care se afla acum in clasa a VII-a au fost publicate in Monitorul Oficial.
Programele pentru sustinerea Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a, incepand cu anul scolar 2020-2021 au schimbari majore fata de cele valabile pana anul acesta, inclusiv, potrivit documentelor publicate in Monitorul Oficial si analizate de Edupedu.ro.
Atat la Limba si Literatura romana, cat si la Matematica se modifica structura subiectelor, noua forma avand "o noua viziune", se arata in documentele oficiale.
"Se aproba programele pentru sustinerea Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a, incepand cu anul scolar 2020 – 2021, pentru disciplinele limba si literatura romana, limba si literatura romana pentru scolile si sectiile cu predare in limba maghiara, limba si literatura maghiara materna, limba si literatura germana materna, limba si literatura sarba materna, limba si literatura slovaca materna, limba si literatura croata materna, limba si literatura italiana materna, limba si literatura rromani materna, limba si literatura ucraineana materna si matematica", se arata in document.
La data intrarii in vigoare a acestui ordin programele pentru sustinerea Evaluarii Nationale, aprobate anterior prin ordine ale ministrului, isi pierd valabilitatea.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *