Comuna Dragu reface castelul Bethlen cu bani norvegieni

11
1570

 

Comuna Dragu reface castelul  Bethlen cu bani norvegieni

Castelul Bethlen din centrul comunei Dragu va intra anul acesta in reparatii capitale si se anunta o bijuterie arhitecturala menita sa atraga cat mai multi turisti in comuna de la granita cu judetul Cluj. 

Primaria Dragu, condusa de primarita Angelica Lazar, a realizat deja studiul de fezabilitate pentru modernizarea castelului, iar acum depune documentatia pentru a accesa fonduri din Norvegia pentru reabilitarea cladirii de patrimoniu.
"Anul acesta, cu siguranta reusim sa accesam fondurile norvegiene si sa dam o noua fata castelului. Am realizat deja studiul de fezabilitate pentru modernizare", ne-a declarat Angelica Lazar.
Construit în urma cu 400 de ani, castelul are o istorie aparte, însa a fost lasat în paragina, iar în timp a ajuns aproape o ruina. În timpul regimului comunist, o sala a castelului a fost folosita chiar si pe post de camin cultural.
Satul Dragu a fost atestat pentru prima data în anul 1332, cu numele de "sacerdos de Dragu". În sat se gaseste Castelul Wesselenyi – Bethlen, numit asa dupa ultimul proprietar. Conacul a fost cosntruit între anii 1622 – 1628 si apoi extins.
În anul 1722, castelul a ajuns în proprietatea familiei Wesselenyi. Cladirea a fost reconstruita de nobilul Wesselenyi Istvan al VI-lea, iar mai târziu a fost oferita familiei Bethlen.

COMENTARII

  1. Este cale lunga de la face proiect pina la obtinerea de fonduri dar banii de studio cu siguranta s au dat ddepinde cui la fel cu autostrada tot se dau bani pe studii de fezabilitate si autostrada tot nu avem vedeti cine facestudiul de fezabilitate si pe citi bani /?

  2. Este cale lunga de la face proiect pina la obtinerea de fonduri dar banii de studio cu siguranta s au dat ddepinde cui la fel cu autostrada tot se dau bani pe studii de fezabilitate si autostrada tot nu avem vedeti cine facestudiul de fezabilitate si pe citi bani /?

  3. Este cale lunga de la face proiect pina la obtinerea de fonduri dar banii de studio cu siguranta s au dat ddepinde cui la fel cu autostrada tot se dau bani pe studii de fezabilitate si autostrada tot nu avem vedeti cine facestudiul de fezabilitate si pe citi bani /?

  4. Pentru castelul lui Bay din Treznea vor veni sponsorizari din Mongolia si Turkmenistan conform unor surse de informare credibile.Cei din localitate abia asteapta renovarea pentru a socializa cu nepotii hortystilor din 9 septembrie 1940 la festivitatea de retrocedare catre proprietari.

  5. Vor avea tiganii din Dragu ce sa fure incit dupa un an de la reconstructie va arata ca si in prezent , poate mai rau.Cine sa aplice legea impotriva acestor haite de raufacatori din nastere ,ca romanilor le e frica deja sa ia atitudine impotriva lor incit la tara ei fac legea.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.