Comuna Cizer se pregateste sa-si aleaga primarul in iunie

Comuna Cizer se pregateste  sa-si aleaga primarul in iunie

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a anuntat data la care vor avea loc alegerile locale partiale din 2018. Astfel, conform proiectului AEP, ziua de 3 iunie este cea propusa pentru desfasurarea alegerilor locale partiale. Guvernul Romaniei va stabili joi daca va ramane stabilita data de 3 iunie.

rn

“n Salaj, vor avea loc alegeri partiale in comuna Cizer, unde primarul Liviu Farcas a fost destituit din functie dupa o condamnare devinitiva de doi ani de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese si efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert in incompatibilitate cu functia detinuta.
Ultimele alegeri locale din Cizer au fost castigate clar de PNL. Liberalii au obtinut 71 la suta din totalul voturilor, intrand in Consiliul Local cu 8 consilieri. Pe locul doi s-a situat PSD, cu 28 de procente, si are acum trei consilieri locali.
La functia de primar, candidatul PNL, Liviu Farcas, a strans 74 la suta din voturi, in timp ce candidatul PSD a strans doar 25 la suta.
Partidele mici nici nu au contat in alegerile de la Cizer din 2016. PMP a strans 18 voturi, ALDE 12 voturi si UDMR 6 voturi.

rn

PNL este convins ca va castiga

rn

Presedintele PNL Salaj, Lucian Bode, ne-a declarat ca despre alegerile locale de la Cizer poate sa ne spuna doar ca "vor fi castigate cu siguranta de PNL".
Cel mai probabil, candidatul liberalilor va fi Ioan Patcas, cel care de un an de zile este primar interimar, fiind viceprimarul comunei in ultimele doua mandate.
"Nu am fost desemnat inca candidat oficial, pentru ca va avea loc un sondaj care este efectuat de organizatia judeteana. Dupa sondaj voi lua si eu o decizie clara. {inand insa cont de experienta mea ca administrator, pentru comunitate ar fi bine sa raman si viceprimar", ne-a declarat Ioan Patcas.

rn

ALDE, PMP si USR pregatesc terenul;
PSD nu a stabilit inca un candidat

rn

USR Salaj a anuntat saptamana trecuta ca si-a intemeiat o filiala la Cizer si ca va avea un candidat la functia de primar la alegerile partiale. Si ALDE va desemna un candidat, iar surse din comunitate sustin ca propunerea ALDE va fi chiar o persoana apropiata fostului primar Liviu Farcas, condamnat penal. PMP va avea si el candiat.
Singurii care nu au exprimat inca un punct de vedere clar sunt PSD-istii. "Acum analizam oportunitatile pe zona Cizer", ne-a declarat Sergiu Panie, responsabilul PSD pe zona Cizer.
La ultimele alegeri PSD a mizat pe Cosmin Bob, care a strans 270 de voturi.

rn

Viceprimarul se lauda
cu lucrari importante

rn

Viceprimarul PNL, Ioan Patcas, ajuns primar interimar pe 24 mai 2017, se lauda cu investitii importante in comuna, precum extinderea retelei cu apa in localitatea Cizer, realizarea retelei de canalizare, modernizarea si dotarea gradinitei si a scolii din cizer, dar si modernizarea unor drumuri comunale. Pentru aceste cinci proiecte au fost semante contracte in valoare totala de 4,8 milioane de euro.
Pe langa acestea, viceprimarul sustine ca pe 24 mai spera ca va inaugura Casa Luput, cunoscuta drept Casa Horea, pe care Primaria Cizer a reabiltiat-o prin fonduri europene, dupa ce a trecut din subordinea Consiliului Judetean Salaj in administrarea primariei.
Totodata, vor incepe lucrarile la o capela si din 15 mai vor incepe lucrarile la modernizarea caminelor culturale din Cizer-Boian si Pria.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *