Computer Tomograf funcțional la spitalul din Șimleu Silvaniei

Noul Computer Tomograf de la Spitalul Orășenesc “Prof.Dr. Ioan Pușcaș” Șimleu Silvaniei a fost pus, marți, în funcțiune.

Pacienții pot beneficia acum de investigații imagistice de înaltă performanță, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze până la Zalău.

Grație deblocării unui proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, la unitatea medicală de la Poalele Măgurii a ajuns acest Computer Tomograf încă din luna mai, dar, înainte de darea sa în folosință, a fost nevoie de obținerea unor autorizații. Verificarea în teren, realizată de inspectorii Comisiei Naționale pentru Control a Activităților Nucleare (CNCAN), a avut loc în 12 mai.

La Spitalul Orășenesc “Prof.Dr. Ioan Pușcaș” Șimleu Silvaniei sunt trei medici radiologi cu competență pentru examinări CT.

Odată cu CT-ul, a fost achiziționată și o stație de sterilizare, inexistentă în dotarea unității medicale din Șimleu până acum, investiția ridicându-se la peste 2 milioane de lei.

“Astăzi a fost pus în funcțiune noul Computer Tomograf din cadrul Spitalului Orășenesc <Prof. Dr. Ioan Pușcaș>. Acum pacienții urologici, și nu numai, vor beneficia de investigații imagistice de cea mai înaltă performanță și tratament de specialitate în cadrul aceleiași unități sanitare!”, a anunțat, marți, medicul urolog Dragoș Trifu.

1 thought on “Computer Tomograf funcțional la spitalul din Șimleu Silvaniei

  1. Și acest modern spital este una din ctitoriile Epocii de Aur Nicolae Ceaușescu. De fapt, democrații n-au construit niciun spital în 30 de ani !

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut