Noul Computer Tomograf de la Spitalul Orășenesc “Prof.Dr. Ioan Pușcaș” Șimleu Silvaniei a fost pus, marți, în funcțiune.

Pacienții pot beneficia acum de investigații imagistice de înaltă performanță, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze până la Zalău.

Grație deblocării unui proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, la unitatea medicală de la Poalele Măgurii a ajuns acest Computer Tomograf încă din luna mai, dar, înainte de darea sa în folosință, a fost nevoie de obținerea unor autorizații. Verificarea în teren, realizată de inspectorii Comisiei Naționale pentru Control a Activităților Nucleare (CNCAN), a avut loc în 12 mai.

La Spitalul Orășenesc “Prof.Dr. Ioan Pușcaș” Șimleu Silvaniei sunt trei medici radiologi cu competență pentru examinări CT.

Odată cu CT-ul, a fost achiziționată și o stație de sterilizare, inexistentă în dotarea unității medicale din Șimleu până acum, investiția ridicându-se la peste 2 milioane de lei.

„Astăzi a fost pus în funcțiune noul Computer Tomograf din cadrul Spitalului Orășenesc <Prof. Dr. Ioan Pușcaș>. Acum pacienții urologici, și nu numai, vor beneficia de investigații imagistice de cea mai înaltă performanță și tratament de specialitate în cadrul aceleiași unități sanitare!”, a anunțat, marți, medicul urolog Dragoș Trifu.