Compozitor zalauan premiat la Chicago

0
11

Zalauanul Ovidiu Iloc a castigat premiul pentru compozitia originala a muzicii realizate pentru spectacolul „Cuvantul Progres spus de mama suna teribil de fals” de Matei Visniec, pus in scena la Trap Door Theatre din Chicago.
Saptamana trecuta a avut loc gala Non-Equity Jeff Awards la Chicago, similara Galei Premiilor UNITER din Romania. Criticii de teatru din Chicago au selectat nu mai putin de 154 de productii puse in scena de 71 de trupe dife-rite, avandu-se in vedere selectarea celor mai spectaculoase creatii realizate cu bugete mici. Productia Trap Door Theatre din Chicago, „Cuvantul Progres spus de mama suna teribil de fals” de Matei Visniec, regizata de un alt salajean – Szabo K. Istvan, a fost nominalizata pentru doua sectiuni – cea mai buna productie si pentru compozitie originala a muzi-cii. Din pacate, doar Ovidiu iloc, cel care a compus muzica piesei de teatru, a si primit premiul, pe care l-a impartit cu un alt compozitor – Kevin O’Donnell, care a compus muzica piesei “Moby-DickI. Muzica pe care a compus-o Ovidiu Iloc pentru productia din Statele Unite este considerata o compozitie proaspata si originala, drept pentru care a si fost recompensat cu premiul Non-Equity Jeff.
Ovidiu Iloc are 36 de ani si este asistent universitar la Universitatea din Oradea. Inca de cand era elev al Scolii Normale din Zalau, Ovidiu Iloc a dovedit inclinatii muzicale speciale si talent in compozitie. A reusit sa confirme, continuand cariera sa muzicala, iar acum este recunoscut si peste ocean, prin premiul primit la Chicago.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.