Începând de joi, 23 mai, șimleuanii au la dispoziție o nouă bibliotecă, un muzeu și o zonă de poveste pentru petrecerea timpului liber. Primăria Orașului Șimleu Silvaniei a inaugurat Complexul Multifuncțional ”Măgura”, o investiție în valoare de aproximativ 5 milioane de euro, bani obținuți din fonduri europene.

În cadrul acestui proiect, a fost reabilitată și modernizată clădirea care a găzduit, cu ani în urmă, vechiul Spital orășenesc, aflată într-o stare avansată de degradare. Aici au fost înființate o bibliotecă şi un muzeu.

La deschiderea oficială a luat parte președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, reprezentanți ai administrației locale și ai instituțiilor de cultură din județ.

De asemenea, proiectul a inclus și amenajarea unui spațiu recreativ, un parc cu locuri de joacă pentru copii, alei și zone verzi, pe un teren degradat din zona străzii Stephanus Martonfi.

Inaugurarea Complexului Multifuncțional Măgura a avut loc în prezența a sute de șimleuani, iar petrecerea s-a întins până târziu, atmosfera fiind întreținută de trupa Compact.