Complex multifuncțional în Șimleu Silvaniei

Primarul orașului Șimleu Silvaniei, Cristian Lazăr, a anunțat că a fost semnat, vineri, contractul pentru realizarea Complexului multifuncțional Măgura.

Astfel, un centru cultural-recreativ va fi amenajat prin transformarea a două foste unități spitalicești și reabilitarea unor terenuri degradate.

”O investiție de peste 18 milioane lei fără TVA, proiectare+execuție. Termenul pentru proiectare este de 6 luni, iar pentru execuție de 24 de luni. Proiectul este finanțat din fonduri europene! Vom avea un parc nou, iar grădina Măgura va fi modernizată prin valorificarea spațiului de la fosta maternitate, de pe str. Stefanus Martonfy nr. 2. De asemenea, vom reabilita mai bine de jumătate din clădirea fostului spital (cunoscut ca Spitalul Pușcaș) și transformarea în bibliotecă modernă și muzeu. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea proiectului. Exigențele noastre sunt limpezi și țin atât de respectarea termenelor, dar mai ales de calitatea lucrărilor și sunt convins că le vom avea pe amândouă. Îndemnul meu e cât se poate de clar: La treabă!”, spune primarul orașului, Cristian Lazăr.

În cadrul acestui proiect, va fi modernizată şi reabilitată clădirea în care a funcţionat cu ani în urmă Centrul de Cercetări și Asistență Medicală, urmând să fie amenajate aici un muzeu și o bibliotecă modernă. Clădirea din strada Martonffy Stephanus (fosta maternitate) va fi transformată într-un centru cultural-recreativ.

Muzeul va funcţiona la etajul superior al clădirii noii biblioteci. Acesta va avea sală de expoziţie istorică şi etnografică a oraşului, dând astfel posibilitatea locuitorilor şi vizitatorilor să afle mai multe despre obiceiurile şi istoria locului.

În centrul cultural-recreativ se vor desfăşura activităţi educaţionale pentru persoanele de orice vârstă, iar în imediata apropiere va fi amenajată o grădină, prin transformarea terenului degradat şi neutilizat într-o zonă verde. Vor fi amplasate aici locuri de joacă, zone de odihnă, un amfiteatru, turn de observaţie, o terasă panoramică şi un foişor.

Pentru iubitorii de sport se va înfiinţa un teren de minigolf, vor fi amplasate mese de şah şi aparate pentru exerciţii fizice. Toate aceste facilitaţi vor fi puse la dispoziţia locuitorilor oraşului şi a vizitatorilor în mod gratuit.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *