Competiția micilor matematicieni

0
195

Concursul Național de Matematică LuminaMath ajunge la ediția a XXIV-a.
LuminaMath este un concurs național de matematică fără taxă, destinat elevilor claselor II-VIII, oferindu-le posibilitatea de a-și verifica cunoștințele la nivel național. Concursul își propune atragerea copiilor către științele exacte, creșterea randamentului la matematică, familiarizarea elevilor cu atmosfera de examen și testele de tip grilă, cât și pregătirea acestora în vederea susținerii testelor de tip internațional.
Concursul se va desfășura și anul acesta în 2 etape, la fel ca si în anii precedenți:
Etapa online și Etapa scrisă. Ca element de noutate, în acest an, Etapa online constă in două probe – faza I – 7 noiembrie 2020, și faza II -5 decembrie 2020.

Pentru calificarea la etapa scrisă se va lua în considerare rezultatul cel mai bun obținut de fiecare elev la cele 2 probe.
Calendarul de desfășurare pentru anul acesta este : 1 octombrie – 31 octombrie înscrieri; 7 noiembrie 2020 etapa online faza I; 5 decembrie 2020 etapa online faza II; 16 ianuarie 2021 etapa scrisă; 29 ianuarie 2021 rezultate finale.

  • In măsura în care evolutia pandemică din România va împiedica desfășurarea etapei
    scrise în formatul clasic (în săli de clasă) aceasta se va organiza in format online cu
    măsuri sporite de securitate, pentru a asigura validitatea rezultatelor.
    Toate informațiile le găsiți accesând site-ul concursului : http://luminamath.ro/.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.