februarie 9, 2023

Compensatele, mai scumpe cu pana la 20 la suta

Preturile medicamentelor compensate a crescut de la 1 februarie cu 10% pentru produsele straine si 20% pentru cele romanesti, adica intre 50 de bani si 50 de lei, potrivit recalcularii preturilor la un curs valutar de patru lei pentru un euro.

Ministrul Sanatatii a publicat, in 1 februarie, Ordinul privind noile preturi la medicamente compensate. Potrivit ordinului, acestea vor fi calculate in functie de un curs valutar de patru lei pentru un euro, atat pentru medicamentele romanesti, cat si pentru cele din import.

Potrivit presedintelui Asociatiei Distribuitorilor Internationali de Medicamente, reajustarea preturilor in functie de noul curs valutar reprezinta o crestere cu 10% pentru medicamentele din import si cu 20% pentru cele romanesti.

Recalcularea pretului vizeaza aproximativ 5.000 de medicamente, dar pacientii vor simti aceste cresteri pentru aproape 1.000 de produse compensate 50 si 90%.

Alte produse sunt incluse in programele nationale si sunt compensate suta la suta, iar majorarile de pret sunt suportate de catre buget.

Majorarile de pret sunt intre 50 de bani si 50 de lei. Cresterile vizeaza aproape toata gama de medicamente, antiinflamatorii, pentru tensiune, colesterol si cele pentru tratament psihic.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut