Companiile din sectorul HORECA, scutite de plata impozitelor

Vesti bune pentru firmele din industria turistica. Companiile care activeaza in industria ospitalitatii vor fi scutite de la plata impozitului specific pe o perioada de 90 de zile in anul fiscal 2020.

Totul se datoreaza unui proiect de ordonanta publicat de Ministerul Finantelor Publice.
De asemenea, firmele care organizeaza jocuri de noroc (pacanele) sunt scutite de plata taxelor specifice pe perioada starii de alerta, dat fiind ca activitatea lor este suspendata.
Totodata, Ministerul Finantelor vrea sa scuteasca de plata TVA livrarile, importurile si achizitiile intracomunitare de masti de protectie individuale si de ventilatoare mecanice pentru contituirea rezervei strategice a UE – ambele fiind echipamente necesare in lupta impotriva pandemiei de coronavirus.


O alta propunere este prelungirea pana pe 25 octombrie a urmatoarelor masuri:

nu se calculeaza si nu se datoreaza dobanzi si penalitati de intarziere, conform Codului de procedura fiscala, pentru obligatiile fiscale care au devenit scadente dupa data de 21 martie 2020, reglementata de art. VII din OUG nr. 29/2020;
nu se calculeaza si nu se datoreaza dobanzi si penalitati, conform Codului de procedura fiscala, pentru plata cu intarziere a ratelor din graficele de esalonare, reglementata de art. XII din OUG nr. 48/2020;
masurile referitoare la suspendarea executarii silite, reducerea semnificativa a perioadei de solutionare a deconturilor cu sume negative de TVA cu optiune de rambursare, suspendarea termenului de prescriere, suspendarea conditiilor de mentinerea esalonarilor la plata etc.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *