Compania de Apă Someș majorează tarifele de la 1 iulie

2
1015

Din prima zi a lunii iulie, Compania de Apă Someș S.A. majorează tarifele practicate pentru apa potabilă și serviciul de canalizare-epurare. Compania justifică „ajustarea” prețurilor prin nevoia respectării Planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare (strategiei tarifare) în perioada 2017-2023, precum și nevoia de a îndeplini condițiile de finanțare aferent programului POIM Cluj-Sălaj.

Prețul apei potabile va ajunge, de la 1 iulie, la 4,09 lei/mc inclusiv TVA (9%), iar tariful pentru canalizare-epurare urcă la  4,34 lei/mc inclusiv TVA (9%).

În prezent, plătim în Sălaj 3,85 lei/mc (TVA inclus) pentru apă și 4,33 lei/mc (TVA inclus) pentru serviciul de canalizare-epurare.

„Rațiunea necesității de ajustare a prețurilor/tarifelor rezidă în nevoia respectării Planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare (strategiei tarifare) în perioada 2017-2023, conform hotărârii nr.12/2.10.2018 a Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș-Tisa, precum și în nevoia de a îndeplini condiționalitățile din Contractul de Finanțare nr. 225 aferent programului POIM Cluj-Sălaj, încheiat între Ministerul Fondurilor Europene și Compania de Apă Someș S.A.”, explică reprezentanții furnizorului.

În cadrul programului POIM Cluj-Sălaj pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare-epurare, Compania de Apă Someș S.A. a atras a cincea finanțare, în valoare totală de peste 355 milioane euro, lucările în cadrul acestui program derulându-se în perioada 2020-2023.

Noile prețuri au fost aprobate deja de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, în luna mai. Ele se vor aplica în întreaga arie regională deservită de Compania de Apă Someș S.A. din județele Cluj, Sălaj și Mureș.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.