septembrie 28, 2023

Compania de Apă creşte preţul ca să-şi poată plăti creditele

0

Compania de Apă Someş SA sucursala Sălaj a scumpit de astăzi apa. Metrul cub de apă potabilă costă cu 10 bani mai mult, iar metrul cub de apă canalizată, cu 5 bani. In acest fel, Compania de Apă va caştiga cu aproximativ 70.000 de lei mai mult in fiecare lună.
Directorul Sucursalei Sălaj a Companiei de Apă Someş SA, Marcel Zaharia, ne-a explicat: “Suntem obligaţi să ajustăm preţul anual. Băncile contractoare ne solicită un grafic de preţuri, fiind direct interesate de modul cum vom putea rambursa creditele contractate. Această scumpire era programată in mod normal la 1 iulie, conform inţelegerii cu instituţiile bancare şi cu guvernul. Aceste niveluri ale tarifului ne permit asigurarea resurselor financiare pentru derularea programului de investiţii, cofinanţat de Uniunea Europeană şi printr-un credit asumat de noi, care trebuie rambursat. Nu vreau să mai spun ce urmează dacă nu vom putea da banii inapoi băncilor”. Marcel Zaharia a mai precizat că modificarea anuală a preţului la serviciile de apă şi canalizare ţine cont şi de rata inflaţiei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut