– interviu cu solistul formatiei, Paul Ciuci
Ce inseamna Zalaul pentru Compact?
Zalaul este un loc special. In 30 de ani de turnee si concerte ne-am dat seama ca intalnirile cu cei din Zalau – pot spune deja cu doua generatii de fani – au fost intotdeauna speciale si minunate. Am avut intotdeauna o sustinere importanta in acest oras. Multi, foarte multi au venit in cele trei decenii la concertele noastre si ne-am facut prieteni buni aici. Caldura cu care publicul ne-a asteptat si intampinat mereu este un lucru placut ce nu poate fi uitat.
Ce propuneti zalauanilor care vor participa la concertul din 30 octombrie?
In 30 octombrie, atunci cand ne vom intalni cu fanii nostrii din Zalau, vom face din acest eveniment o intalnire intre prieteni. Veti vedea o scena cu un aranjament special, un sunet foarte bun si cantecele pe care le stiti si unele pe care nu le-ati auzit cantate. Evident, din respect pentru voi toti – LIVE.
Muzica comerciala ocupa emisiile radio si TV in detrimentul formatiilor cu renume.
Adevaru-i ca acum se promoveaza formatiile sau persoanele care cateodata nu prea au nimic in comun cu muzica. O fustita scurta sau un refren gasit si imprumutat de la altii si din alte cantece decat cele proprii fac dintr-un nimeni un artist cu multe fite si aere. Le spun acestora ca Pamantul se invarte si fara ei. Oricum proba timpului este cea care trebuie trecuta.
Daca nu ai respect pentru tine insuti si pentru cei carora le canti si dau bani ca sa te vada atunci nu ai cum sa „rezisti” sau sa convingi pe nimeni. Pacalesti o data, de doua ori, dar nu la nesfarsit. Da unei astfel de „vedete” un microfon si vezi de ce este in stare. Daca iti place play-back-ul si daca iti place sa fii pacalit… atunci asta e, fiecare cu gusturile lui.
In ceea ce ma priveste pe mine si pe colegii mei, intotdeauna i-am respectat pe cei care au venit sa ne asculte. De aceea fanii Compactului de pretutindeni sunt asa de numerosi…
Cateva cuvinte despre proiectele de viitor ale trupei.
Cand apare un nou cantec sau CD cu Compact sa fiti foarte siguri ca acele melodii au fost ^muncite^ din greu. Inainte de orice, a trebuit sa ne placa noua foarte mult, ca sa le cantam cu drag si abia apoi le-am dat drumul in lume sa se intalneasca cu cei care ne iubesc. Nu lasam nimic la voia intamplarii.
Nu facem piese pe banda rulanta si nu vrem scoruri mari pe tabela de marcaj. Nu suntem din cei care se mandresc ca anul asta am scos 10 melodii. E usor sa faci cantece cu calculatorul, mai greu este sa canti despre ceva ce tine de natura profunda a omului, despre ceva ce are legatura cu sufletul omului. Iar noi am cantat si vom canta mereu despre lucrurile care sunt comune tuturor – dragoste, prietenie, iubire, tradare, deziluzii. Pentru ca pana la urma urmei toti traim aceste secvente de viata.