ianuarie 28, 2023

Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Persoane Vârsnice, ultima întâlnire din 2022

Ultima întâlnire din acest an a Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Persoane Vârsnice a fost găzduită, miercuri, de Instituţia Prefectului Sălaj.

În cadrul întâlnirii a fost prezentată sinteza activității Comitetului Consultativ de Dialog Civic în anul 2022 şi s-au discutat propunerile de activităţi pentru 2023.

În ceea ce priveşte anul în curs, activitățile programate și desfășurate au avut ca scop analiza problemelor cu caracter socioeconomic cu care se confruntă persoanele vârstnice și elaborarea de propuneri pentru soluționarea acestora.

În funcție de problematica abordată, la întâlnirile planificate au fost invitate să participle și alte persoane responsabile, în masură să răspundă problemelor ridicate, precum și reprezentanți ai presei.

Au fost abordate teme privind: legislația pensiilor și noutățile apărute în legătură cu drepturile pensionarilor; acordarea, distribuirea și decontarea biletelor de tratament pentru persoanele îndreptățite, din fonduri alocate de stat; activitățile desfășurate de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Zalău și rezultatele obținute de asociație; principalele servicii mediale și sociale oferite de Societatea Națională de Cruce Roșie – Filiala Sălaj; acțiunile Consiliului Național al Persoanelor Vârstnice; activitățile derulate Poliția Locală și Poliția de Proximitate pentru protejarea persoanelor vulnerabile; reglementări legislative privind protecția consumatorilor care vizează persoanele vârstnice; sistemul de sănătate la nivelul județului Sălaj (pachete de sănătate minim și de bază pentru asigurați, stadiul acoperirii comunelor cu medici de familie și puncte farmaceutice în comune, centre medicale de permanență); acordarea de către Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Sălaj a subvențiilor pentru terenurile Agricole; acordarea ajutoarelor la încălzire în sezonul rece și a altor beneficii sociale; derularea Programului European de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate în județul Sălaj (POAD); serviciile acreditate la nivelul județului Sălaj privind îngrijirea persoanelor vârstnice: îngrijire la domiciliu, centre de zi, centre de permanență.

La finalul întâlnirii, prefectul Dari Toma le-a mulţumit membrilor Comitetului pentru disponibilitatea şi implicarea în cadrul întâlnirilor care au avut loc în acest an, urându-le Sărbători Fericite şi un an nou cu sănătate şi bucurii.

2 thoughts on “Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Persoane Vârsnice, ultima întâlnire din 2022

  1. Discuții inutile, pensiile speciale nerușinate și sfidătoare nu sunt lichidate. Ba, mai mult, guvernanții au mai băgat o strâmbăciune și la pensiile pe contributivitate, deși toți cotizează cu același procent la Fondul de Pensii, majorarea s-a făcut diferențiat !

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut