Comisarul european Corina Cretu se intalneste cu Papa Francisc la Roma

Comisarul european Corina Cretu  se intalneste cu Papa Francisc la Roma

Politicianul roman cu origini Salaj discuta cu reprezentantii statelor membre despre implementarea programelor de finantare 2014 – 2020

rn

În perioada 9-14 mai, comisarul european pentru politici regionale Corina Cretu (PSD), originara din Salaj, comuna Napradea, efectueaza o vizita oficiala în Italia, la Roma si la Florenta, pentru a discuta modul în care investitiile cu finantare europeana din prezent creeaza premizele unei politici de coeziune puternice în viitor. 

rn

În prima parte a vizitei, comisarul european va avea întâlniri cu Sanctitatea Sa, Papa Francisc, cu Virginia Raggi, primarul orasului Roma, capitala Italiei, si cu Nicola Zingaretti, presedintele regiunii Lazio.
În a doua parte a vizitei, Corina Cretu va sustine un discurs pe tema solidaritatii europene si a bugetului UE în cadrul conferintei despre Starea Uniunii 2018, va avea un dialog cu cetatenii si se va întâlni cu Enrico Rossi, presedintele regiunii Toscana, si cu Dario Nardella, primarul orasului Florenta.
"Anul acesta ziua de 9 mai, Ziua Europei, are pentru mine o încarcatura spirituala aparte, deoarece voi avea bucuria de a ma întâlni cu Sanctitatea Sa, Papa Francisc. Totodata, voi avea discutii si cu reprezentantii corpului diplomatic din cele 28 de state membre UE, acreditati la Roma. În întâlnirile pe care le voi avea cu autoritatile locale si regionale voi sublinia faptul ca implementarea rapida si riguroasa a programelor de finantare 2014 – 2020 este esentiala pentru negocierile ce vor avea loc asupra viitorului buget pe termen lung al UE si a politicii de coeziune. Eu si colegii mei suntem pregatiti sa oferim asistenta necesara tuturor statelor membre pentru ca proiectele cu fonduri UE sa aduca beneficii concrete în viata de zi cu zi a europenilor", a declarat comisarul pentru politica regionala înainte de deplasarea în Italia.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *